Slavna pevačica i reperka Lizzo suočena je sa optužbama za zlostavljanje koje su već sada, kako se čini, zapečatile njenu karijeru

Kako navode strani mediji, tri bivše plesačice podnele su tužbu protiv reperke, jer ih je navodno podvrgavala sramotnom ponašanju i seksualno uznemiravala pevačice i vršila pritisak da učestvuju u uznemirujućim seksualnim dešavanjima.

Arijana Dejvis i Kristal Vilijams tvrde u tužbi podnetoj u utorak da su na kraju otpuštene, dok je treća devojka Noel Rodrigez dala otkaz zbog Lizinog "zapanjujućeg" ponašanja.

Kako se navodi u tužbi, tokom koncertne turneje, nakon gostovanja u Amsterdamu, plesačice tvrde da ih je Lizzo zvala u noćni izlazak u grad, koji se završio u čuvenoj četvrti Crvenih fenjera gde su se dogodile krajnje odvratne stvari.

"Stvari su brzo izmakle kontroli. Lizo je počela da poziva članove ekipe da naizmenično dodiruju striptizete, hvataju dildoe iz vagine izvođača i jedu banane koje vire iz njihovih vagina", piše u tužbi.

Lizzo je optužena za zlostavljanje.
The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Takođe se tvrdi da je Lizo navodno pritiskala i navodila Dejvisovu da dodirne grudi jedne striptizete. Tužitelji tvrde da ih je, samo mesec dana kasnije, Lizzo još jednom prevarila da prisustvuju sličnoj situaciji.

Lizzo je zlostavljala igrače.
The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Međutim, to nije sve. Iako Lizzo i sama ima preko 140 kilograma, navodi se i da je posramljivala Arijanu zbog njene prevelike telesne kilaže.

Plesačice takođe tvrde da je šefica Lizinog plesnog tima Šarlin Kvigli grdila druge plesačice zbog upuštanja u seks pre braka i raspravljala o nevinosti jedne plesačice na društvenim mrežama.

"Zapanjujuća priroda načina na koji su Lizzo i njen menadžerski tim tretirali svoje izvođače čini se da je u suprotnosti sa svime za šta se Lizzo javno zalaže, dok privatno ona sramoti svoje plesače i ponižava ih na načine koji su… apsolutno demorališući", advokat tužiteljki, Ron Zambrano, navodi se u saopštenju.

Žalbe za sve štete uključuju: neprijateljsko radno okruženje, seksualno uznemiravanje, versko uznemiravanje, rasno uznemiravanje, diskriminaciju u pogledu invaliditeta i neuspeh da se spreči ili otkloni uznemiravanje.

Lizzo je posebno optužena za diskriminaciju u pogledu invaliditeta, stvaranje neprijateljskog radnog okruženja, seksualno uznemiravanje i neuspeh u zaustavljanju navedenih problema.

Bonus video:

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje  Kurir televizija