38-godišnja Eli Šlajn je najpoznatija LGBT političarka u Italiji, baš kao Ana Brnabić u Srbiji. Šlajn je poslanica u skupštini od oktobra 2022, ima američko i italijansko državljanstvo, rođena je u Švajcarskoj, a otac joj je politikolog i američki akademik, poreklom Jevrejin Aškenazi, majka Italijanka, profesorka prava.

Eli je završila Pravni fakultet u Bolonji, već tokom studija započela je politički angažman kao aktivistkinja levice, 2008. odlazi u Ameriku i učestvuje u kampanji predsednika Baraka Obame. Od 2014. do 2019. godine je evroparlamentarka za Italiju, a 2020. se kandidovala i postala potpredsednica regiona Emilia Romanja. 

Eli Šlajn je italijanska Ana Brnabić.
Mauro Scrobogna / LaPresse / Profimedia 

To je samo delić njenih uspeha koji se već sada ne mogu pobrojati, a kada se sve sabere jasno je zašto ova mlada uspešna žena privlači pažnju gdegod se pojavi, pogotovo od kako je u februaru 2020. objavila da je biseksualka.

Sebe opisuje kao feministkinju i progresivku. Suočila se sa antisemitskim zlostavljanjem, a uključivali su je i u teorije zavere da je finansira jevrejski finansijer Džordž Soroš. Osim toga doživljavala je torture zbog komentara na račun svog nosa za koji je sama rekla da je etrurskog, a ne jevrejskog porekla. 

Međutim, ono što posebno zanima svet je i njen ljubavni život, s obzirom da je poznato da je u vezi sa prelepom Paolom Beloni (28).

Ime Paole Beloni prvi put se pojavilo na naslovnicama 2023. godine, kada su se na mrežama našle njihove paparaco fotografije. Šlajn je kasnije javno protestovala zbog fotografija koje su objavljene bez njene volje.

"Otkrivanje emotivne intime nekoga u medijima je nepravedan čin i naziva se nasilno ‘autovanje’. Bila sam uznemirena zbog toga, ali na sreću nisam poništena, jer imam mrežu prijatelja i porodice koja me podržava. Samo se pitam šta bi se desilo da nisam imala tu mrežu", rekla je tada Eli Šlajn, prenosi chiecosa.it.

Inače, o Paoli Beloni nema mnogo informacija o tome čime se bavi, zna se da se kreće u najprefinjenijim intelektualnim krugovima u Italiji, da je bliska sa piscem Robertom Savijanom i da je bila prijateljica poznate književnice Mikele Murđe, koja je nedavno preminula od raka.

Devojka italijanske Ane Brnabić.
Cecilia Fabiano cecili / LaPresse / Profimedia 

Nakon paparaco fotografija, iako se u par navrata pojavila u javnosti sa Eli, više se ne može videti na javnim dešavanjima, iako je jasno da posećuje događaje i uspešno izbegava interesovanje paparaca. 

Bonus video:

Ana Brnabić stigla u izborni štab SNS (KURIR TV) Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!