Ime Eli Šlajn možda je ovde mnogima nepoznanica, ali ova mlada žena i te kako je poznata u visokim političkim krugovima. Ona je svojevremeno vodila kampanje Baraka Obame, a ove godine, u februaru, prvi put u istoriji italijanske levice, postavljena je na čelo Demokratske partije (PD), za generalnu sekretarku.

Zapravo, 38-godišnja Šlajn je najpoznatija LGBT političarka u Italiji, baš kao Ana Brnabić u Srbiji. Šlajn je poslanica u skupštini od oktobra 2022, ima američko i italijansko državljanstvo, rođena je u Švajcarskoj, a otac joj je politikolog i američki akademik, poreklom Jevrejin Aškenazi, majka Italijanka, profesorka prava.

Eli Šlajn je italijanska Ana Brnabić.
Mauro Scrobogna / LaPresse / Profimedia 

Eli je završila Pravni fakultet u Bolonji, već tokom studija započela je politički angažman kao aktivistkinja levice, 2008. odlazi u Ameriku i učestvuje u kampanji predsednika Baraka Obame. Od 2014. do 2019. godine je evroparlamentarka za Italiju, a 2020. se kandidovala i postala potpredsednica regiona Emilia Romanja, piše Zadovoljna.rs.

U februaru 2020, Šlajn je objavila da je biseksualka. Sebe opisuje kao feministkinju i progresivku. Suočila se sa antisemitskim zlostavljanjem, a uključivali su je i u teorije zavere da je finansira jevrejski finansijer Džordž Soroš. Osim toga doživljavala je torture zbog komentara na račun svog nosa za koji je sama rekla da je etrurskog, a ne jevrejskog porekla.

U decembru 2022. godine, piromani su zapalili i uništili automobil koji je koristila njena sestra, Suzana Šlajn, diplomatkinja u Atini, što je navelo aktuelnu premijerku Italije Đorđu Meloni da izrazi svoju „duboku zabrinutost“. Eli Šlajn je trenutno u vezi sa prelepom Paolom Beloni (28). 

Eli Šlajn je 2020. obajvila da je biseksualka.
Cecilia Fabiano / LaPresse / Profimedia 

Ko je Paola Beloni?

Ime Paole Beloni prvi put se pojavilo na naslovnicama 2023. godine, kada su se na mrežama našle njihove paparaco fotografije. Šlajn je kasnije javno protestovala zbog fotografija koje su objavljene bez njene volje.

"Otkrivanje emotivne intime nekoga u medijima je nepravedan čin i naziva se nasilno ‘autovanje’. Bila sam uznemirena zbog toga, ali na sreću nisam poništena, jer imam mrežu prijatelja i porodice koja me podržava. Samo se pitam šta bi se desilo da nisam imala tu mrežu", rekla je tada Eli Šlajn, prenosi chiecosa.it.

Inače, o Paoli Beloni nema mnogo informacija o tome čime se bavi, zna se da se kreće u najprefinjenijim intelektualnim krugovima u Italiji, da je bliska sa piscem Robertom Savijanom i da je bila prijateljica poznate književnice Mikele Murđe, koja je nedavno preminula od raka.

Bonus video:

Javna rasprava o istopolnim brakovima Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!