„Bili smo blagoslovljeni što smo zajedno proveli skoro tri decenije kao muž i žena u divnom braku punom ljubavi. Naše putovanje se sada menja i odlučili smo da se razdvojimo kako bismo nastavili naš lični rast", rekao je par u zajedničkoj izjavi.

Podsetimo, Hju Džekmen i Debora Li-Furnes su u braku od 1996. godine, a mnogi su ih smatrali jednim od najskladnijih holivudskih parova jer nikada nisu bili umešani ni u jedan skandal.

Inače, producent je trpeo prozivke jer nekima smetalo što se isklesani Džekmen zaljubio u stariju ženu koja se, prema njihovim rečima, nikako ne uklapa u holivudske standarde.

Često je dobijala komentare da izgleda neugledno i da treba bolje da se brine o sebi, ali ni njoj ni Hjuu nije stalo do kritika nekog dela javnosti.

Hju Džekmen
Matt Agudo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Počeci veze

Hju Džekmen upoznao je Deboru, poznatu glumicu i producentkinju, dok je još bio pre svega pozorišni glumac u njihovoj rodnoj Australiji. Razlika od 13 godina bila je jedva primetna kada su započeli druženje tokom snimanja serije "Koreli" 1995.

– Pokupili su me automobilom, a Deb je sedela na prednjem sedištu. Nikada to neću zaboraviti. Skinula je pojas, okrenula se, ispružila ruku, skinula drugom naočare za sunce i rekla: "Zdravo, ja sam Debora Li Furnes, drago mi je". Sećam se da sam pomislio "Sviđa mi se ova devojka" – prisetio se glumac jednom prilikom.

Slavni glumac uživa sa 13 godina starijom ženom
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Emocije su se pojavile ubrzo potom, a par se venčao već u aprilu sledeće godine, u predgrađu Melburna.

Hju Džekmen bio je opijen ljubavlju i lično je dizajnirao verenički prsten kojim je zaprosio Deboru, dok je na njihovim venčanim burmama na sanskritu pisalo Om paramar mainamar – "posvećujemo svoju zajednicu većem izvoru".

Potomstvo

Od početka braka oni su pokušavali da dobiju potomstvo, ali nisu uspevali u tome. Glumac, koji je uskoro stekao međunarodnu slavu i probio se u Holivudu, uvek je otvoreno pričao o borbi kroz koju su prošli i veoma bolne epizode – bezuspešne procese vantelesne oplodnje, spontane pobačaje i mnogo, mnogo tuge.

Hju Džekmen
Matt Agudo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

– Dok ne prođete kroz to, ne razumete, jer se o tome ne priča dovoljno –rekao je u jednoj emisiji Hju Džekmen.

Nakon što su shvatili da neće moći da imaju biološku decu, par se vratio na ideju koja im se često vrtela po mislima – postaće roditelji zahvaljujući usvajanju.

– Deb i ja smo uvek hteli da usvojimo decu. To je oduvek bio naš plan. Nismo znali kada će se to dogoditi u našem procesu, ali očigledno se biološki deca ne bi desila – pokušavali smo i jednostavno se nije desilo, to je bio težak period – istakao je glumac.

Debora Li Furnes prokomentarisala je tračeve o seksualnoj orijentaciji svog supruga Hju Džekmena.
KIPO, GUGR / Backgrid Australia / Profimedia 

Kako je glumac naglasio, njegova supruga i on uvek su otvoreno razgovarali o svom problemu. Uskoro su se dogovorili da usvoje dete i u njihov život je 2000. ušao njhov sin Oskar. To što su konačno bili roditelji preplavilo ih je okeanom emocija i dodatno zbližilo Deboru i Hjua kao par.

Pet godina kasnije su usvojili i ćerku Avu, a njihova sreća bila je samo veća.

Njegova 13 godina starija supruga, prelepa žena neverovatne energije, proglašena je jednom prilikom u medijima "ružnom srećnicom", a Džekmen ni za šta od toga nije mario: Debora je toliko snažna žena da nikada nije dozvolila da bude ponižena.

Hju Džekmen sa ženom
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U aprilu ove godine, glumac je supruzi čestitao čak 27 godina braka na Instagramu i ponovo joj javno izjavio ljubav.

– Volim te, Deb. Danas je naša 27. godišnjica braka. Toliko te volim. Zajedno smo stvorili prelepu porodicu. I život. Tvoj smeh, tvoj duh, humor, drskost, hrabrost i odanost su za mene neverovatan dar –napisao je. – Volim te svim svojim srcem.

Međutim, samo nekoliko meseci kasnije, oni su objavili saopštenje da se rastaju, a Džekmen je već fotografisan bez burme.

Više fotografija bivšeg para pogledajte u našoj galeriji.

Instagram Hju Džekmen sa uskoro bivšom suprugom

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!