Najbolji teniser sveta Novak Đoković može se pohvaliti mnogobrojnim nekretninama u svom vlasništvu, od kojih se ne zna koja je lepša od koje. Tako u Marbelji ima prelepu vilu koju procenjuje da vredi oko 10 miliona evra, u naselju West u Beogradu ima veliki stan, u Monte Karlu takođe ima imanje, ali to nije sve.

Novak Đoković poseduje brojne nekretnine.
Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Na Kosmaju ima prelepu vikendicu, a u Tivtu je kupio luks stan vredan 2,2 miliona evra. Novak i Jelena su u jednom trenutku poželeli da imaju i svoje gnezdo na Floridi. Pre par godina oni su kupili stan u Majami Biču, usred parka od 35 hektara. Ova nekretnina ima panoramski balkon sa kog se pruža pogled na Atlantski okean, zaliv, park i grad.

Novak Đoković i Jelena imaju nekretnine po celom svetu.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

U isti mah, u Rumi su svili svoje gnezno kraj Pavlovačkog jezera gde su sagradili velelepnu vilu, a da ne govorimo da gradi sportski kompleks na planini Goč kao i hotel. Najbolji teniser ne žali novac da kupi ono što se njemu i njegovoj porodici dopada.

Nedavno je sa svojom porodicom bio u Crnoj Gori gde je kupio prelepu kuću na moru, a već decenijama pokušava da kupi imanje koje je nekada pripadalo njegovim precima, piše Kurir.

Imanje se nalazi u Jasenovu Polju, i pripadalo je Novakovom pokojnom deda Vladu i Nole je želeo da ga obnovi. Navodno, porodica Đoković već više od decenije pokušava bezuspešno da povrati, odnosno otkupi od rođaka to parče zemlje, ali oni dugo nisu u kontaktu, pa sve to ide veoma teško.

"Nole je i ove godine bio na imanju na kome se nalazi rodna kuća njegovog dede Vlada. Od te kuće u zaseoku Jasenovo polje danas su ostale samo zidine, skoro cela je urušena od starosti. Novak i njegova porodica hoće po svaku cenu da je obnove. O tome pričaju već više od 10 godina. Ipak je to njihova pradedovina i dedovina", rekao je dobro upućen izvor "Kurira", pa je dodao:

"Međutim, Đokovići imaju veliki problem s tim imanjem jer je ono davno pripalo nekim njihovim daljim rođacima. Sigurno ih ima desetak. Oni se sad nalaze ko zna gde svuda po belom svetu, neki su verovatno i umrli, pa su njihovi to dalje nasledili."

Novak Đoković želi da kupi imanje predaka.
pritnscreen/instagram 

Iako može da kupi šta god poželi njemu je ovo veoma značajno.

"S njima niko nema godinama kontakt, a pričalo se da i oni sami među sobom ne mogu da se dogovore. Novak ne pita koliko bi to koštalo, samo da se ti rođaci nađu i da to nekako vrate ili da mu prodaju. Jedan od rođaka mu je pre nekoliko godina nudio deo svog porodičnog imanja koje se nalazi u neposrednoj blizini da tu napravi novu porodičnu kuću, ali on to ne želi", kaže izvor i dodaje:

"On ima cilj da na temeljima stare dedine kuće, zajedno s porodicom, izgradi novu. Želja mu je da je kompletno sredi i pokloni svom narodu i mestu odakle vuče korene."

Navodno je Novak dobio ime po pradedi koji je živeo i radio u Čikagu početkom 20 veka, a vraćao se u Crnu Goru i učestvovao u ratovima. Takođe, Novak Đoković veoma liči i na brata svog pradede, a ovog leta je u Jasenovom Polju navodno priložio i crkvi 10 hiljada evra, prenosi "Kurir".

Bonus video:

Novak Đoković, jahanje Instagram/etnokatundurmitor

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!