Novak Đoković maestralnom pobedom nad Karlosom Alkarazom i nakon skoro četiri sata borbe sa vrućinom, još jednom je pokazao zašto je apsolutni broj jedan, a svoju pobedu posvetio je jednoj od najposebnijih osoba u njegovom životu. 

On je nakon osvojenog meča napisao emotivnu poruku na kameri koja je mnoge zbunila s obzirom da je glasila: "Đuško, srećan rođendan".

Mnogi su se odmah zapitali ko je Đuško, te čak pomislili i da je reč o njegovom najmlađem bratu Đorđu. Međutim, zapravo jeste reč o Novakovom bratu, ali srednjem - Marku kojem je bio rođendan. 

"Osećao sam jake emocije kada sam pričao sa bratom. Srećan rođen Đuško, nedostaješ mi brate, nedostaje mi porodica. Nekad sve uzimamo zdravo za gotovo, taj put od kuće, to je nekad po više meseci. Imaju ljudi mnoge teže probleme nego mi, ali treba pokazati koliko je stalo do te veze sa porodicom",  rekao je Novak Đoković dok se obraćao svom bratu Marku na centru terena i podizao treći pehar Sinsinatija u karijeri.

Marko Đoković je srednji brat.
prinscreen/instagram 

Ko je Marko Đoković?

Marko Đoković 20. avgusta je proslavio 32. rođendan. On je srednji sin Dijane i Srđana Đokovića i mlađi brat najboljeg svetskog tenisera Novaka, a već godinama živi daleko od Srbije, odnosno u sunčanoj Marbelji gde je i izgradio uspešnu karijeru.

Marko Đoković se i sam bavio tenisom.
pritnscreen/instagram 

Iako je još sa 14 godina počeo profesionalno da se bavi tenisom, napustio je beli sport i odlučio da se posveti karijeri koju gradi na teniskoj akademiji u Španiji, a u poslednje vreme veoma se često može videti i na tribinama gde prati svog brata.

Ljubavni život

Marko se retko eskponira, ali je ipak prošle godine podigao prašinu u medijima kada se šuškalo da je u tajnosti oženio svoju dugogodišnju devojku, inače brazilsku dizajnerku Letisiju Tesari.

Marko Đoković je dugo sa Brazilkom.
pritnscreen/instagram 

Mnogi su tada bili iznenađeni informacijom da je zgodni teniser zauzet, a par je zajedno već više od četiri godine.

Marko Đoković je u srećnoj vezi sa Letisijom.
pritnscreen/instagram 

O Markovim bivšim devojkama se ništa ne zna, ali je zanimljivo da su ga pre nekoliko godina povezivali sa legendarnom teniserkom Karolinom Voznjacki.

Marko Đoković svojevremeno je navodno bio sa Karolinom Voznjacki.
pritnscreen/instagram 

Iako se o njihovoj romansi brujalo, zvanične potvrde nije bilo, te se ne zna da li je u pitanju bila veza, flert, ili ipak, samo prijateljstvo.

Veza sa jednom od najlepših Srpkinja

Zanimljivo je da je pre nešto više od decenije, kao bomba odjeknula je vest da je brat Novaka Đokovića uplovio u vezu sa popularnom glumicom, Draganom Mićalović.

Iako na samom početku nisu želeli o emocijama da govore, mediji su ih pratili u stopu te su nakon nekog vremena priznali da su zajedno i da uživaju u ljubavi.

Poznato je da je bivša devojka Marka Đokovića, Dragana i danas veoma bliska sa svim članovima porodice Đoković, pošto su je od prvog trenutka oberučke prihvatili i nadali se da će Marko i ona svoju ljubav krunisati brakom, međutim do toga nije došlo.

Bonus video:

Saška Veselinov Đorđe Đoković Instagram/saskaveselinov

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!