Barak Obama bio je jedan od omiljenih američkih predsednika čija slava nije prestala ni nakon što mu se završio mandat. Međutim, malo ko je mogao i da pretpostavi da će uslediti skandal koji je nekadašnjeg predsednika predstavio u potpuno novom svetlu.

Naime, nedavno je otkriven sadržaj pisma iza 1982. koje je tada 21-godišnji Obama poslao svojoj tadašnjoj devojci Aleks MekNir.

Barak Obama priznao je homoseksualne sklonosti.
Shutterstock 

U to vreme Obama je bio na Occidental koledžu u Los Anđelesu, a svojoj izabranici otkrio je svoje seksualne fantazije. Političar se dotakao teme homoseksualizma u pismu, priznavši da "voli da vodi ljubav sa muškarcima svakodnevno, ali u mašti", kako navodi "New York Post", koji je i došao do ovog kontroverznog pisma.

Barak Obama je svoju sklonost ovakvim maštanjima opisao kao način da se distancira od sadašnjosti i potencijalno izbegne teatralnost zemaljskog postojanja koja se iznova ponavlja.

"Što se tiče homoksesualizma, moram da kažem da verujem da je ovo pokušaj da se udaljimo od sadašnjosti, možda odbijanje da se ovekoveči beskrajna farsa zemaljskog života", piše u navodnom Obaminom pismu, koji dalje priznaje svoju svakodnevnu vezu sa muškarcima, ali samo u domenu mašte, piše NY Times.

"Vidite, ja vodim ljubav sa muškarcima svakodnevno, ali u mašti", piše u pismu koje je preneo "Post".

Pismo, staro preko 40 godina, upućeno je bivšoj devojci i ponovo se pojavilo zbog detaljnog intervjua koji je vodio biograf Dejvid Garo.

"Svi smo mi ljudi, a ne žene ili muškarci". Obama je istraživao koncept androginog načina razmišljanja, izražavajući svoju želju za persepktivom koja obuhvata ljude u celini, umesto da ih razdvaja u rodne kategorije. "Moj um je u velikoj meri androgin i nadam se da ću još viće ući u to sve dok ne budem razmišljao o jedinkama kao o ljudima, a ne kao o ženama koje se razlikuju od muškaraca", rekao je.

Uprkos svim priznanjima, Obama u pismo navodi da je prihvatio svoj muški identitet i da je odlučio da živi u skladu sa njim. "Ali, kada je reč o mom telu, vidim da sam postao čovek i fizički u životu biram da prihvatim tu nepredviđenu situaciju".

Bonus video:

OBAMA EKSKLUZIVNO ZA ROJTERS: Tramp je desetkovao američku spoljnu politiku, a kad izbije kriza ne zovu Moskvu i Peking Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!