Davne 1993, četiri godine pre svoje tragične smrti, princeza Dajana je napisala svoju poslednju poruku. U njoj je svoje bogatstvo razdelila na "ravne časti", a razumljivo, najveći deo svog nasledstva ostavila je svojim sinovima. Međutim, jedno im ipak nije pripalo - kuća u kojoj je rođena i na čijem imanju se danas nalazi njen grob.  

Podestimo, tragično stradala princeza Dajana rođena je u Sandringemu 1. jula 1961. godine, kao četvrto od petoro dece Džona Spensera, vikonta od Altorpa.

Porodica princeze Dajane kroz generacije bila usko povezana s britanskom kraljevskom porodicom, a Dajanine bake Sintija i Rut bile su dvorske dame majci kraljice Elizabete II, piše examinerlive.co.uk.

Dajana je imala 7 godina kada su se njeni roditelji razveli, a pre svega živela je sa svojom majkom Franses u Londonu, nakon čega je starateljstvo nad decom dobio vikont Spenser.

Čarls Spenser bio je najbliži sa Dajanom.
FIONA HANSON / AFP / Profimedia 

Posle toga princeza Dajana se preselila u Altorp, na imanje Spenserovih u Nortemptonširu, gde je živela i nova supruga njenog oca Rejn, grofica od Darmuta. Dajana je s njom imala loš odnos i navodno ju je jednom gurnula niz stepenice, a svoje detinjstvo u Altorpu opisivala je kao nesrećno i nestabilno. Ipak, Dajana se vratila na ovo mesto, jer njeni ostaci danas počivaju u Altorp parku.

Luksuzno zdanje ima čak 90 soba i galeriju portreta, a pored ove velelepne kuće, tu je i nepregledno prostranstvo travnjaka. Britanski mediji pisali su da ovo imanje ipak neće naslediti Dajanina deca, već Luj Spenser, princezin bratanac.

Dajanin brat Čarls, deveti Erl Spenser, ima sedmoro dece: Kiti, Luj, Šarlot, Ameliju, Elajzu, Edmunda i Laru. Luj, najstariji Čarlslov sin bio je mali kada je njegova tetka umrla, a upravo on će biti vlasnik Altorp parka.

Luj Spenser će naslediti kuću Dajane.
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ko je bratanac ledi Dajane?

Luj Spenser odrastao je u Kejptaunu, a u Veliku Britaniju se vratio kako bi studirao na prestižnom Univerzitetu u Edinburgu. Inače, posebno je zanimljivo što se Luj bavi glumom.

"Dopašće vam se. On je vrlo skroman, iskren, pristojan i visok", rekao je za "The Telegraph" izvor blizak porodici.

Džonatan Šalit, iz agencije InterTalent, koji brine o karijeri ovog mladog glumca, on očekuje da Luj doživi veliki uspeh u Americi i da će dobiti odlične uloge zahvaljujući svom poreklu i prezimenu.

"A uz to i izgleda dobro", dodaje Šalit. Luj trenutno živi u Londonu i pokušava da se ostvari kao glumac. Spekulisalo da je najstariji Spenser u lošim odnosima sa sestrama jer će njemu pripasti čuveno imanje, ali su izvori bliski porodici to negirali.

Luj se ne pojavljue u mediji, ali poznato je da voli provod i da je okružen slavnima, a veliku pažnju je privukao kada se pojavio na venčanju Megan Markl i princa Harija. Britanski tabloidi jednom prilikom su ga nazvali "Hari lajt", jer kao i njegov brat od tetke u mladosti, obožava žurke i lepe devojke, ali je nešto umereniji nego što je bio princ Hari.

Bonus video:

Dajana Čarls  tiktok/@royal.tc

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!