Od kako je princ Hari izrekao najstrašnije stvari na račun svoje porodice i žestoko potkačio i svog brata Vilijama, braća su na "ratnoj nozi", i kako se čini, nema naznaka da će doći do pomirenja. Iako se Vilijam nikad nije javno oglašavao niti komentarisao izrečeno, brojni izvori bliski kraljevskoj porodici rekli su da vojvoda nije štedeo mlađeg brata, kriveći "propalu glumicu" za raskol porodice.

Ipak, iako mnogi misle da su sukobi započeti dolaskom Megan Markl u porodicu, istina je da je zapravo sve krenulo još mnogo ranije.

Princ Hari i Megan Markl
Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia 

Momenat koji je bio ključan u odnosu, do tada, nerazdvojne braće jeste rođenje princa Džordža koje ga je narušilo, a s dolaskom princeze Šarlot, stvari su se dodatno srozavale, a Hari se osećao potpuno zapostavljeno.

Hari se osećao odbačenim jer je Vilijam počeo mnogo više vremena da provodi s porodicom Midlton.

Autorka Tina Braun je u svojoj knjizi Papiri iz palate: U kući Vindzor, istina i uznemirenost istakla da im odnos nije isti još otkako se Vilijam oženio Kejt, a sve se produbilo rođenjem male Šarlot 2015. godine.

princ Hari i vilijam
Yui Mok/PA Wire / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U svojoj knjizi, Braun je pisala:

— Iako su i dalje bili veoma bliski jer su živeli vrata do vrata, delili istu kancelariju i provodili vreme zajedno, Hari je patio za svojom izgubljenom vezom sa Vilijamom. Osećao se odbačeno pri svakom porodičnom sastanku i nije mogao da razume zbog čega je njegov brat opsednut Midltonovima, koji su Hariju bili mnogo dosadni.

— Vikendom, kad nije bio s Midltonovima, bio je u Anmel holu, vili koju je dobio od kraljice na poklon kad se oženio, a njemu se nije dopadalo Harijevo ponašanje i njegova nesmotrenost i noći uz alkohol provedene u klubovima nisu mu bile drage.

Hari iza Kejt i Vilijama
Shutterstock 

Porodica Midlton uticala je dosta na današnjeg princa od Velsa.

— Vilijam se uklopio brzo u porodicu Midlton i prihvatili su ga kao zeta. Mislim da je stabilnost i normalnost koju Vilijam nije toliko poznavao dok je odrastao, jer brak njegovih roditelja suočavao se s teškoćama i on je toga bio svestan, uticalo na to da im Vilijam zauvek bude zahvalan.

Hari u društvu Kejt i Vilijama
Tolga AKMEN / AFP / Profimedia 

Bonus video:

"PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP" Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!