Svet ne prestaje da bruji od kako je biografija princa Harija ugledala svetlost dana. Za manje od 24 časa postala je jedna od najprodavanijih knjiga u svetu, a kako su detalji škakljivog štiva već procurili u javnost, jasno je da je Hari otkrio neke od najvećih tajni života u kraljevskoj porodici. 

Ipak, čini se da ništa nije tako odjeknulo kao objašnjenje zašto se knjiga uopšte i zove "Spare" ("Rezervni"). Prema jezivom priznanju samo Čarlsa, Hari je navodno rođen samo da bi bio "rezerva" ukoliko se nešto dogodi Vilijamu, ili mu zatrebaju organi, transfuzija krvi, koštane srži ili slično. 

Princ Hari kaže da je rođen samo da bi bio rezerva za Vilijama.
UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia 

Potkrepio je ovu priču i anegdotom iz perioda kada je imao 20 godina, a kada je do njega stiglo ono što je Čarls rekao njegovoj pokojnoj majci Dajani, upravo na dan kada se rodio.

Čarls je Dajani uputio jezive reči na račun Harija kada se rodio.
John Shelley Collection / Avalon / Profimedia 

"Divno! Već si mi dala naslednika i rezervu. Uradio sam svoj posao", navodno je Čarls rekao supruzi. Ovo je izazvalo neviđeni haos u javnosti, a na mrežama su se već našli snimci koji potkrepljuju Harijevu priču, a koje nije lako gledati kada vam je u glavi njegova priča o tome oko čega se vrti njegovo postojanje. 

Princ Hari tvrdi da je sve podređeno njegovom bratu Vilijamu.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Rivalstvo između braće vidljivo je od najranijih dana. Tako se na jednom snimku vidi trenutak kada Vilijam odbija da pomazi ljubimca, zeca, sve dok ga Dajana nije dala Hariju. U tom trenutku u pozadini se moglo čuti kako Vilijam ljubomorno viče: "Mogu li ja da ga držim? Mogu li ja da ga držim? Mogu li? Da li mogu?".

Na drugom snimku se vidi Dajana koja šeta vrtom i nosi Harija, da bi se obratila Vilijamu i zapretila mu da će se "samo njegov brat zabaviti" ako je ne posluša i ne dođe. Budući kralj veoma je burno reagovao, i odmah pritrčao, vičući sve vreme: "Ne, ne, ne, ne...".

Zanimljiv je i snimak iz 1987. kada je porodica bila na odmoru na Majorci. Hari je u jednom trenutku držao malog psa, a Vilijam je i tada prišao i praktično mu ga "oteo" iz ruku.

Naravno, komentari na snimke nisu izostali. Dok jedni smatraju da je ovo potpuno normalno kada su deca mala, drugi su mišljenja da je ipak jasno da je Vilijamu sve bilo podređeno. 

Šta vi kažete, da li ima istine u navedenom, ili je ipak reč o preterivanju i "naduvavanju" prilično bezazlenih situacija? Pišite nam vaše mišljenje u komentarima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!