Kevin Spejsi dobio je najbolji mogući poklon za svoj rođendan. Glumac koji je napunio 64 godine oslobođen je svih optužbi za zlostavljanje, a kada je čuo dobre vesti, rasplakao se.

Podsetimo, glumcu se sudilo zbog seksualnih napada na četvoricu muškaraca. On se suočavao sa 12 tačaka optužnice za seksualne prestupe nad muškarcima koji su sada u tridesetim, odnosno četrdesetim godinama. Za sve to vreme Spejsi je negirao optužbe.

Kevin Spejsi negirao je optužbe za zlostavljanje.
Shutterstock 

Poroti je trebalo 48 sati da donese presudu, a samo suđenje trajalo je četiri nedelje.

Detalji optužbe protiv Kevina Spejsija glasili su:

  • tri tačke protiv nepristojnog napada
  • sedam tačaka optužnice za seksualno zlostavljanje
  • jedna tačka za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka
  • jedna tačka za navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka.

Tužilac Kritin Agnju Kej Si rekla je da je Kevin Spejsi uživa u tome da se drugi osećaju neprijatno i nemoćno.

Jedan od muškaraca koji je tužio glumca rekao je da da ga je Spejsi uhvatio za međunožje, a da se onda samo nasmejao jer ga ljutnja uzbuđuje, saopštili su tužioci.

Druga navodna žrtva ispričala je da ju je Spejsi zgrabio za polni organ na radnom mestu pre više godine, kosa mu je bila raščupana i osećao se na alkohol.

Treća i najozbiljnija optužba mogla je da dovede do toga da Spejsi dobije doživotnu kaznu zatvora. Podnosilac tužbe je naveo da je 2008. godine završio u Spejsijevom stanu u Londonu gde je zaspao ili je na neki drugi način ostao bez svesti, a kada se probudio, on je navodno zatekao Spejsija u trenutku dok ga je ovaj oralno zadovoljavao. Spejsi je rekao da je susret bio sporazuman i kao dokaz je podelio sa sudom telefonske poruke koji su u suprotnosti sa iskazom podnosioca tužbe.

Četvrti podnosilac tužbe tvrdi da je upoznao Spejsija 2013. u pabu gde je radio, da ga je glumac poljubio u vrat, uhvatio za međunožje i rekao mu da "bude kul". On je zatim odgurnuo glumca i rekoa mu je: "Izvini, ja ne igram za taj tim".

Kevin Spejsi tvrdi da nije zlostavljao dečake.
Shutterstock 

Advokat Kevina Spejsija rekao je da su optužbe proklete laži. Poručio je poroti da ne donosi zaključke dok ne sasluša drugu starnu priče. "Šta su hteli od njegovog bogatstva i uticaja? I šta još žele od toga? Šta mislite?", poručio je.

Na sudu su iznete i izjave glumca. Glumac se ne seća da je ugovorio sastanak sa trećim podnosiocem tužbe, ne seća da se sreo sa drugim muškarcem, rekao je tužilac i naglasio da je Spejsi bio na događaju gde je navodno počinjeno zlostavljanje, ali da glumac negira susret sa žrtvom. Kevin Spejsi negirao je da pije alkohol, da je izgledao raščerupano, pa rekao da postoji finansijski motiv za tvrdnje protiv njega, piše BBC.

Bonus video:

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje  Kurir televizija