U protekla dva dana milioni elektronskih pisama i žalbi stigli su na adrese Jutjuba i Gugla sa istom temom: "Ne radi mi Jutjub". Najveći broj pritužbi stigao je iz Amerike i Zapadne Evrope, ali ni druga područja nisu mnogo zaostajala.

Poteškoće sa kojima su se korisnici ovog servisa susreli razlikovali su se od slučaja do slučaja: ili im je na monitoru beskonačno dugo stajao rotirajući kružić koji označava učitavanje, ili im je video kasnio za zvukom, ili im se svakih par sekundi kompletan snimak zaustavljao, a neretko im se na displeju pokazivala poruka "Greška, molimo pokušajte kasnije". 

Ovakve situacije veoma su retke kada je reč o Jutjubu, koji ima oko dve milijarde registrovanih korisnika i, prema sopstvenim statistikama, emituje oko milijardu sati sadržaja dnevno.

Na olakšanje mnogih koji su pomislili da sa njihovim uređajem nešto nije u redu, kada je problem eskalirao, na tviteru se oglasio nalog TeamYouTube saopštenjem: "Ako imate problema sa gledanjem videa na Jutjubu, niste jedini - Naš tim svesatan je situacije i radi na rešenju. Obaveštavaćemo vas o napretku."

Već nakon dva sata, na istom nalogu objavljeno je: "I - evo nas. Izvinjavamo se zbog prekida. Kvar je otklonjen za sve uređaje i usluge, hvala vam što ste imali strpljenja."