Nije retkost da su brojni veliki šampioni imali više nego inspirativne priče o uspehu. Rođeni pukom srećom, odbačeni, prisiljeni na odricanja od malih nogu... samo su delić različitih priča koje se vezuju za njihova imena, a izuzetak nije ni naš Novak Đoković.

Proslavljeni teniser izgubio je u finalu Vimbldona od mlade teniske nade Karlosa Alkaraza, ali to ne umanjuje ponos svih navijača slavnog Srbina, kao i njegove porodice, i nacije. 

Novak Đoković je ponos nacije.
John Walton / PA Images / Profimedia 

Međutim, zanimljivo je da u dalekoj prošlosti postojala mogućnost da se ne samo ne zove tako, već i da ne krene tim stopama. Zapravo, da mu je majka bila neka druga žena, a ne Dijana Đoković, možda se ne bi ni rodio. 

Dijana Đoković jednom prilikom je okkrila detalje o svom prvom sinu.
Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kako je majka proslavljenog šampiona otkrila jednom prilikom u emisiji "Dok anđeli spavaju", ona je neplanirano zatrudnela sa Srđanom Đokovićem.

S obzirom da se s njim relativno kratko zabavljala, jasno mu je stavila do znanja da od njega ništa ne očekuje.

"Mom sadašnjem mužu, tadašnjem dečku, rekla sam da ću dete zadržati i da on nema nikakve obaveze. Želela sam da rodim to dete, a on, kako god da odluči. Nisam mogla da obavezujem nekoga sa kim sam u vezi tek nekoliko meseci, bilo mi je to malo previše", ispričala je gospođa Đoković.

Dijana Đoković ostala je trudna malo nakon što je ušla u vezu sa Srđanom.
pritnscreen/instagram 

"Srđan ima neke svoje igrice, šta bi bilo kad bi bilo. Povremeno me pita: 'Šta bi bilo da se nisam oženio sa tobom, da li bi mi dala da vidim Novaka?' Na to mu odgovorim s osmehom: 'Ko kaže da bi bio Novak? Ko zna, možda bi se zvao drugačije, ali pitanje je šta bi bilo'", rekla je.

Inače, tokom jučerašnjeg dana mrežama je počela da kruži fotografija sa venčanja Dijane i Srđana Đokovića. 

Novakova majka blistala je u klasičnoj venčanici i mnogi su mišljenje da je Novak njena slika i prilika. Brak Đokovića jedan je od najstabilnijih, a tokom odnosa pored Noleta, dobili su još dva sina kojima su najveća podrška.

Braća Đoković su veoma bliska.
prinscreen/instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!