Sedam meseci nakon što je preminula Lisa Mari Prisli (54), inače jedina ćerka nekadašnjeg kralja popa Elvisa Prislija, saznao se uzrok smrti.

Prvobitno se pisalo da je Lisa Mari preminula nakon srčanog zastoja, međutim novi izveštaj autopsije otkrio je šta je zapravo dovelo do toga. Naime, do njega je došlo zbog komplikacija nakon operacije zarad gubitka kilograma koja je inače sve popularnija u Srbiji, a neretko je i promovišu brojne slavne ličnosti. 

Saznao se uzrok smrti Lise Mari Prisli.
Shutterstock 

Reč je o barijatrijskoj intervenciji - operaciji digestivnog trakta čiji je cilj mršavljenje, takozvano smanjenje želuca, međtuim kod Lise Mari došlo je do komplikacija kada su joj se delovi tankog creva "spojili" i napravili opstrukciju.

U sistemu Lise Mari pronađeni su i lekovi, oksikodon protiv bolova, buprenorfin koji se koristi za lečenje zavisnosti od opioida, kao i kvetiapin, antipsihotik. Izveštaj patologa navodi da je Lisa Mari imala "kozmetičku intervenciju" par meseci pre smrti, zbog koje je pila jake lekove.

Lisa Meri Prisli imala je komplikacije nakon operacije želuca.
4CRNS, WCP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U izveštaju piše da u njenoj kući nisu pronađeni narkotici, i da su njeni nalazi toksikologije iz urina bili negativni.

Lisa Mari Prisli doživela je srčani zastoj za koji se sada zna da je bio izazvan komplikacijama nakon hirurške intervencije. Hitno je prebačena u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da je spasu.

Inače, operacija želuca je jedna od najopasnijih, iako je mnoge zvezde, uključujući i domaće slavne ličnosti često promovišu i prikazuju kao nešto "brzo i lako", čak i ako su i same zbog toga imale komplikacije.

Bonus video:

NISU SAMO DARKO LAZIĆ I INDI! I OVI POZNATI SU SMANJILI ŽELUDAC: Bukvalno su se TRANSFORMISALI nakon poduhvata (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!