Kao i godinama unazad, Vimbldon je uvek okupiljao prave zaljubnike u tenis, među kojima su se neretko mogao naći, takoreći "crème de la crème" svetske elite.

Među brojnim poznatim imenima u kraljevskoj loži na tribinama Vimbldona bila je juče i Lejdi Sara Čato, sestra britanskog kralja Čarlsa III. Ćerka princeze Margarete pratila je teniski meč sa suprugom Danijelom sa kojim za dva dana slavi 29 godina braka. Njen izabranik bavio se ranije glumom, a danas je posvećen drugim sferama umetnosti.

Lejdi Sara Čato
Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia 

Sara Čato, kojoj je kraljica Elizabeta II bila rođena tetka, spada u grupu članova britanske kraljevske porodice koji obožavaju tenis- u toj grupi je i princeza od Velsa. Meč je pratila u svedenoj haljini sa crno-belim prugama i sa suprugom komentarisala dešavanja na terenu. U kraljevskoj loži bili su i olimpijska pobednica Denis Luis, glumac Stiven Fraj i balerina Darsi Basel.

Sara i Danijel venčali su se u Londonu pre 29 godina, a među gostima na venčanju bile su kraljica Elizabeta II i princeza Dajana. Svečani prijem održan je u rezidenciji koja je nekada pripadala pokojnoj kraljici majci Klarens Haus u kojoj godinama borave Čarls III i kraljica Kamila, a deveruše su bile Sarina polusestra Lejdi Frensis Armstrong- Džouns, Zara Tindal i Tara Nobl- Sajn, piše hellomagazine.com. Sestra kralja Čarlsa sa suprugom Danijelom ima sinove Artura i Samjuela.

Sara je ćerka princeze Margaret
UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia 

Sara Čato prisustvuje svim važnim javnim događajima britanskog dvora, bila je i na prošlogodišnjoj proslavi Platinastog jubileja Elizabete II u Londonu, sedela je u Vestminsterskoj opatiji uz princa Harija i Megan Markl - taj događaj desio se u nimalo prijatnom trenutku za britansku kraljevsku porodicu, koja je i tada a i sada u komplikovanim odnosima sa vojvotkinjom i vojvodom od Saseksa. Sestričina Elizabete II nije se obazirala na to pa je vidno podržala poznati par.

Lejdi Sara Čato, Megan Markl i princ Hari
PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia 

Za Sarinu majku, princezu Margaret, vezuju se brojni skandali među kojima je i njena slika sa zgodnim mladićem na plaži koja je objavljena u novinama, što se tada smatralo velikim skandalom pa su je zvali “predatorka koja lovi mlađe muškarce”.

princezu Margaret bila je jedna od skandaloznijih kraljevskih članova
Anwar Hussein / PA Images / Profimedia 

Pojedini političari nazivali su je “kraljevskim parazitom” i savetovali da se ukinu njena primanja, jer je previše trošila na “lične, nemoralne prohteve”. Zbog afera koje je pokretala zovu je danas i "Dajana pre Dajane".

Princeza Margaret, pored ćerke Sare, sa suprugom Entonijem Armstrongom-Džounsom ima i sina Dejvida Armstronga- Džounsa. Umrla je 2002. godine.

Reginald Davis / Shutterstock Editorial / Profimedia, Anwar Hussein / PA Images / Profimedia Princeza Margaret je živela život koji se kosio sa pravilima kraljevske porodica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!