Ako ste gledali film "Top Gun", sigurno se sećate slavne plavokose glumice koja je glumila instruktorku Čarli, partnerku Toma Kruza. Keli Mekgilis je tom ulogom, ali i svojom lepotom, osvojila ceo svet, mnogi su joj predviđali uspešnu karijeru, ali stvari u njenom životu krenule su drugim smerom.

Nakon "Top Guna" postala je još traženije glumačko ime u Holivudu i seks simbol, ali nakon što je devedesetih snimila nekoliko filmova, odlučila je da se povuče iz javnog života.

Kasnije je otkrila da nije mogla da podnese medijski pritisak zbog depresije s kojom se borila i napada panike.

Keli Mekgilis danas izgleda neprepoznatljivo
Christopher Oquendo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Glumica se danas gotovo nikada ne pojavljuje u javnosti, a u retkim prilikama kad se može videti, mnogi je jedva prepoznaju jer se potpuno promenila. S godinama dobila je na kilaži, a svoju prepoznatljivu plavu kosu ošišala je na kratko.

"Stara sam i debela i izgledam primereno svojim godinama. Radije bih da se osećam dobro u svojoj koži i u ovim godinama, nego da obraćam pažnju na sve te druge stvari", rekla je ova glumica 2019. godine.

Keli zapravo nikada nije želela da plati "holivudsku cenu" uspeha.

"Znam da je moj izgled ispod očekivanja, ali nisam pristajala na operacije i zahvate uz koje bih mogla držati korak s mlađim koleginicama", ispričala je ranije.

Keli Mekgilis priznala da je gej posle dva braka sa muškarcima
Blake A. / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ljubavni život

Keli se u međuvremenu dva puta udavala, ima dvoje dece, a 2009. godine je svetu priznala da je lezbejka. Godinu dana kasnije se udala za Melani Leis.

"Završila sam s muškarcima. Život je putovanje tokom kojeg rasteš i menjaš se. I na kraju voliš ono što jesi", rekla je tad.

Nakon velikog uspeha u "Top Gunu" otvorila je bar, radila s zavisnicima od droge i alkohola, podučavala mlade glumce i prihvatila uloge u nekoliko niskobudžetnih filmova.

Keli Mekgilis je diplomirala dramu na Džulijardu 1983. Pre globalnog uspeha s Tomom Kruzom bila je nominovana za Zlatni globus za ulogu u filmu"Svedok" u kojem je glumila s Harisonom Fordom.

Keli Mekgilis danas
Christopher Oquendo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Život pun trauma

Iza glumačke karijere i velikog uspeha zapravo se krio buran i težak život.

Pre nekoliko godina doživela je napad u svom domu u Severnoj Karolini kada joj je provalnik upao u kuću, a tada je glumica prvi put otkrila da joj to nije prva trauma u životu. Bila je silovana kao tinejdžerka.

"Nakon svakog od tih napada selila sam se misleći da mogu da pronađem sigurno mesto. Ne. Sada imam užasne osećaje PTSP-a (posttraumatski stresni poremećaj) i svakodnevno se pokušavam izdići iz dubine depresije i očaja. Sva ta bol iz prošlosti ušla je u moju psihu. Sve što sam ikada želela bilo je da se osećam sigurno. Sigurno u sopstvenom domu", napisala je Keli Mekgilis na svom Fejsbuku.

Zbog silovanja se ceo život borila s napadima panike, a svojevremeno se okrenula i zavisnosti o alkoholu i drogama.

"Pila sam puno, previše, a ništa nisam jela. Bojala sam se noći i da bih pobedila taj strah, pila sam alkohol", rekla je u jednom intervjuu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!