"Top Gun" bilo je pravo uzbudljivo filmsko iznenađenje pristiglo iz Holivuda kao nešto do tada neviđeno na velikom platnu. Na nastavak se čekalo 36 godina, ali bez lika Čarli Blekvud, instruktorke letenja mladog Toma Kruza i njegove ljubavi. Scene koje su Keli Mekgilis i Tom Kruz snimili neke su od najprovokativnijih filmskih scena 20. veka.

Keli Mekgilis i Tom Kruz
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Reditelj Džozef Kosinski je na samom početku snimanja demantovao navode da će pozvati staru ekipu. Rekao je da Mekgilis i Meg Rajan koja je takođe glumila u filmu, nisu uopšte bile tema razgovora prilikom dogovaranja o film. Tvrdio je da nije želio da se nastavak preterano bavi prošlošću.

Keli Mekgilis je, uz solidnu dozu sarkazma, prokomentarisala ovu i slične izjave.

Keli Mekgilis danas niko ne prepoznaje.
Christopher Oquendo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

U jednom intervjuu rekla je da je nikad nisu zvali oko nastavka "Top Guna", a ona misli da je to zato što je "stara, debela i izgleda primereno svojim godinama". Rekla je da je ne bi zvali jer odbija da ide na plastične operacije ili da oboji sedu kosu u plavu.

Na pitanje da li će pogledati "Top Gun: Maverick", rekla je da gledanje tog filma nije na njenom spisku stvari koje treba da uradi, ali ni na popisu stvari koje ne sme da radi. 

Mekgilis je80-ih bila velika zvezda - osim u Top Gunu, blistala je u "Svedoku" s Harisonom Fordom i "Optuženoj" s Džodi Foster. Zatim je 90-ih igrala u "Kontroli leta" i romantičnoj drami "Na prvi pogled" s Valom Kilmerom. Uloge su se nizale, ali ona je imala velike probleme i naglo se povukla da bi se rešila zavisnosti od narkotika i brinula se za svoje dve kćeri s bivšim suprugom Frdom Tillmanom.

Keli Mekgilis.
Youtube BERLIN TAKE MY BREATH AWAY TOP GUN MOVIE CLIP

Snimala je TV-filmove i serije, a nakon što je glumila u "The L Wordu", seriji koja prati grupu američkih lezbejki i sama je, 2009. godine objavila da je gej. Trenutno živi s partnerkom Melani Lis.

Mekgilis je pričala i o borbi s zavisnošću i o pokušajima da se rešo napada panike. Koren problema bilo je silovanje koje je preživela tokom studija. Nikada se nije upotpunosti rešila straha i osećaja pretnje. Stvar je dodatno pogoršao napad koji je doživela pre nekoliko godina u kući. Od tada ima i dozvolu za nošenje pištolja.

Keli Mekgilis
Blake A. / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Među poslednjim projektima je serija "Dirty John" u kojoj je igrala od 2018. do 2020. Nedavno je dijgnostikovan poremećaj alfa-jedan-antitripsina, bolest koja uzrokuje oštećenje pluća i jetre, pa je zbog terapije odustala od daljih projekata.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!