Možda ste stekli utisak da je Kejt Midlton nežna i fina duša koja se nizašta ne pita, ali ako je verovati određenim izvorima, pogotovo kraljevskog analitičara i novinara Valentajna Lua, situacija je zapravo obratna. 

Kejt Midlton nije tako slatka kako se misli.
I-Images / Zuma Press / Profimedia 

Podsetimo, nagađanja da je zapravo Kejt gvozdena ruka Bakingemske palate koja donosi konačne odluke otpočela su nakon čuvenog intervjua Megan Markl i princa Harija kod Opre Vinfri, ali se nikada o tome nije konkretnije pričalo do sada. 

Nakon intervjua kod Opre Megan i Harija, mnogi su kraljevsku porodicu gledali drugačije.
Youtube 

Detalji o tome kako je pokojna kraljica Elizabeta suptilno, ali čvrsto odgovorila na "napad" Harija i Megan na monarhiju, koristeći frazu "sećanja mogu da variraju", upravo su deo nove Valentajnove knjige.

Elizabeta je odgovorila na optužbe Harija i Megan.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Nacrt zvanične izjave u početku nije uključivao gore pomenutu, pomalo malicioznu opasku, i zvučio je daleko "blaže". Međutim, navodno su upravo princ i princeza od Velsa zahtevali da odgovor bude oštriji, piše "Daily Mail", prenosi Blic Žena.

Kejt Midlton je u potpunosti podržala svog supruga, i ne samo to - ona je navodno bila i odlučnija od njega po ovom pitanju.

Kejt je podržavala uvek princa Vilijama.
Rogers George / Sipa Press / Profimedia 

U Luovoj novoj knjizi "Courtiers: Intrigue, Ambition, and the Power Players Behind the House of Windsor" iznete su tvrdnje da su se najmanje dva zvaničnika palate usprotivile ideji da se u saopštenju upotrebi fraza "sećanja mogu da variraju", ali da je Kejt bila ta koja je nametnula stav da tako treba da ostane.

"JA ĆU JEDNOG DANA BITI KRALJICA"

"Kejt je bila ta koja je jasno rekla: "Istorija će suditi o ovoj izjavi i ako se ova fraza ili neka njoj slična ne uključi, sve što su rekli biće prihvaćeno kao istina"", knjiga citira izvor upućen u dešavanja.

Kejt Midlton je čvrsta ruka bakingemske palate.
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Isti izvor izneo je tvrdnje da je Kejt daleko čvršća i čeličnija nego što to javnost misli. "Ne dobija onoliko zasluga koliko bi trebalo, jer je toliko suptila u svom stavu. Ona igra igru na duge staze. Uvek je imala cilj i mantru: "Ovo je moj život i moj istorijski put i ja ću jednog dana biti kraljica"", kaže on.

Od Kejt strepela i kraljica

Priča se da je od Kejt strpela čak i kraljica, iako je poštovanje od strane Midlton poštovalo. U isti mah Kejt je znala da će pre ili kasnije doći njenih "5 minuta", odnosno da će "naplatiti" mučnje koje je prošla dok nije postala član kraljevske porodice.

Podsetimo, Vilijam i Kejt su u prošlosti raskinuli upravo zbog Elizabete i Čarlsa, i to uoči nove godine, samo zato što su savetovali princu da ne žuri u vezi sa vojvotkinjom. 

Ipak, čini se da je ljubav bila jača, te su se krajem 2007. godine pomirili i nastavili gde su stali, a 3 godine kasnije su se i verili. Godinu dana kasnije usledilo je venčanje koje je pratilo čak 160 milina ljudi širom sveta, te je čini se ipak tačno ono "ko se zadnji smeje, najslađe se smeje".

Bonus video:

Trik Kejt Midlton za fotkanje TikTok/themirandaholder