Ešli Džad nekada je bila jedna od onih fatalnih holivudskih lepotica na koju niko nije mogao ostati ravnodušan. Njeni posteri visili su u sobama širom sveta, muškarci su je obožavali, a žene nosile njene fotografije kod hirurga ne bi li joj bile što više nalik.

Igrala je u kultnim ostvarenjima, i bila jedna od najtraženijih, a onda se njena slava polako gasila. Lepotu je pokušavala da zadrži bespotrebnim intervencijama, o kojima se više pričalo nego o ulogama, a poslednjih godina gotovo da se ne pojavljuje u javnosti bez preke potrebe.

Doduše, aktivna je na Instagramu gde se objavljuje čime se sve bavi s obzirom da se posvetila humanitarnom radu, a tek pre nekoliko godina saznali su se detalji koji su otkrili šta se sve dešavalo iza zatvorenih vrata, odnosno kakve monstruozne tajne krije lepo lice glumice.

Iako je obožavana Ešliu očima javnosti živela je savršen život, niko nije znao kakve je sve jezive strahote doživljavala godinama. Glumica je zapravo bila žrtva silovanja i incesta, a odrastanje joj je obeležilo zlostavljanje majke koja je imala mentalne probleme.

Prvi put je o svemu progovorila 2011. godine kada je objavila biografiju "All That Is Bitter and Sweet" na nagovor tadašnjeg supruga Darija Frančitija koji je smatrao da će na taj način da lakše prebrodi traumu.

Zlostavljao ju je stariji čovek dok je bila dete, silovana je kao tinejdžerka, a bila je i žrtva seksualnog nasilja od strane rođaka čijeg se imena prisetila tek nakon psihoterapije. Glumičini roditelji razveli su se kada je imala samo četiri godine, a već u sedmoj godini upala je u depresiju. Ubrzo je po prvi put postala žrtva zlostavljanja, a kada je za isto ispričala svojim bližnjima, niko joj nije verovao.

Od malena je bila izložena seksualnim eskapadama svoje majke Naomi, kao i njenim fizičkim obračunima s brojnim partnerima. Njena majka je imala u svom vlasništvu i pištolj, pa se Ešli s oružjem igrala od malih nogu, a čak se i oprobala u ruskom ruletu. Do svoje osamnaeste godine promenila je čak trinaest škola, pa se osećala nepoželjno i nevoljeno.

Ešli Džad se nije osećala lepo.
Shutterstock 

U srednjoj školi pobedila je na manekenskom takmičenju osvojivši dvomesečni ugovor za rad u Japanu. Ponadala se da će je ta prilika izvući iz bede i omogućiti novi početak.

Međutim, za vreme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a jedan maneken je pokušao da je prisili na oralni seks. Ešli je nekako uspela da nastavi dalje, a jedan od njenih prioriteta bilo je obrazovanje. Diplomirala je na Univerzitetu u Kentakiju, pa se preselila u Holivud gde je ostvarila zavidnu karijeru.

Inače, u knjizi je napisala i kako ju je sestra Vinona motivisala da se prijavi na rehabilitaciju zbog prejedanja. Tamo se suočila sa svim bolnim sećanjima iz života.

"Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovlena sam jer su mi 2006. osoba koje su proživele isto pomogle u oporavku… Leto 1984. je bilo bolno. Jedna me odrasla osoba dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan je muškarac pritom sve posmatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svedok, neko ko će potkopati moju izjavu u slučaju da odlučim sve da prijavim)…", napisala je jednom prilikom na društvenim mrežama.

Međutim, sada nakon svih godina, Ešli je otkrila i da se sastala sa jednim od zlostavljača.

Naime, nakon silovanja '99. godine, ona je pokušala da nađe napadača, te objasnila da to nije bilo toliko teško, kao i da su veoma brzo dogovorili sastanak.

"Da skratim priču, završili smo u ljuljaškama pored potoka. Ja sam rekla: "Veoma sam zainteresovana da čujem priču koju ste nosili svih ovih godina. I vodili smo razgovor o restorativnoj pravdi. Želela sam da podelim tu priču jer postoji mnogo načina za izlečenje od tuge, a važno je da podsetim slušaoce da mi od njega ništa nije trebalo", rekla je ona u podkastu "Healing".

Ešli Džad otkrila je da je bila silovana.
Youtube 

"Bilo je to samo zadovoljstvo videti da je izrazio duboko kajanje i da se popravio, jer je izlečenje od tuge unutrašnji posao", dodala je.

Voditelj podkasta akcentovao je da ljudi "možda ne shvataju" da se ta tuga odnosi na posledice napada. "Izgubili ste nevinost u sebi", istakao je. "Čovek gubi sigurnost. Izgubila sam osećaj poverenja", odgovorila mu je Ešli.

Glumica je zaključila da joj nije bila neophodna saradnja njenog silovatelja kada je on pristao da održi sastanka, niti joj je trebalo da on "uradi bilo šta drugačije": "To je jer sam imala priliku da prođem kroz svoju traumu da se izborim sa svojom tugom, da prođem kroz isceljenje, da imam sve ove promene u sopstvenoj svesti i da se povežem u ovim ženskim koalicinim prostorima sa drugim preživelim ženama".

Ešli Džad je u podkastu otkrila najmračnije tajne.
Youtube 

Inače, Ešli je priznala i da je nakon jednog silovanja ostala u drugom stanju, a priču je ponovila i sada kada se u Americi vodi bitka zbog ukunutog prava na abortus.

"Svi znaju da sam preživela trostruko silovanje. I jednom od ta tri puta došlo je do začeća, a veoma sa zahvalna što sam mogla da pristupim bezbednom i legalnom aborutusu jer je taj silovatelj iz Kentakija, baš kao i ja, a po zakonima u toj državi on bi imao pravo očinstva", objasnila je. Glumica nakon svega što je doživela nije želela da ima decu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!