Ešli Džad bila je jedna od najlepših glumica svih vremena, ali nažalost, njen život bio je sve samo ne med i mleko. Naprotiv! Sve što je doživela više je nalikovalo na horor film, o čemu je i sama više puta javno govorila, međutim, od kako je Vrhovni sud doneo odluku da ne postoji ustavno pravo na abortus u Sjedinjenim Državama, glumica je još jednom ispričala svoje iskustvo ističući da joj je abortus spasio život.

"Veoma sam zahvalna što sam mogla da legalno obavim abortus. Zbog silovatelja koji je iz države Tenesi kao i ja, on je mogao da traži roditeljsko pravo. Dakle, morala bih da sarađujem sa svojim silovateljom", rekla je glumica. 

"Imati mogućnost abortusa za mene je veoma bitno, i kao što sam rekla ranije, demokratija kreće od naše kože. Ne bi trebalo da regulišemo šta treba da radimo sa onim što raste u nama, to je isključivo pravo žene", rekla je Ešli.  

Ešli Dćad kaže da joj je abortus spasio život.
Shutterstock 

Inače, glumica je 2011. godine objavila biografiju "All That Is Bitter and Sweet", u kojoj je otkrila da je više puta bila žrtva seksualnog nasilja. Zlostavljao ju je stariji čovek dok je bila dete, silovana je kao tinejdžerka, a bila je i žrtva seksualnog nasilja od strane rođaka čijeg se imena prisetila tek nakon psihoterapije.

Nažalost, kada se Ešli kao dete požalila roditeljima na sve što joj se događalo, niko joj nije verovao. Od malena je bila izložena seksualnim eskapadama svoje majke Naomi, kao i njenim fizičkim obračunima s brojnim partnerima. Naomi je imala i pištolj pa se Ešli s oružjem igrala od malih nogu, a čak se i oprobala u ruskom ruletu. Do svoje osamnaeste godine promenila je čak trinaest škola, pa se osećala nepoželjno i nevoljeno.

Ešli Džad više puta je bila zlostavljana kao dete.
Shutterstock 

Glumica je u srednjoj pobedila na jednom modling takmičenju, ali iako je mislila da će joj ugovor sa velikom agencijom doneti novi početak, sačekale su je nemoralne ponude, a jedan maneken je čak pokušao da je prisili na oralni seks.

Ešli je uspela da se izvuče iz svega, a prioritet joj je bilo obrazovanje. Diplomirala je na Univerzitetu u Kentakiju, pa se preselila u Holivud gde je ostvarila zavidnu karijeru. Kasnije je zahvaljujući suprugu odlučila da prvi put podeli svoju priču.

Ešli Džad se tokom karijere često suočavala sa nepristojnim ponudama.
AKM-GSI / Backgrid USA / Profimedia 

"Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovljena sam jer su mi 2006. osoba koje su proživele isto pomogle u oporavku… Leto 1984. je bilo bolno. Jedna me odrasla osoba dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan je muškarac pritom sve posmatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svedok, neko ko će potkopati moju izjavu u slučaju da odlučim sve prijaviti)…", napisala je jednom prilikom na društvenim mrežama. 

Ešli je inače pre nekoliko godina doživela i stravičnu nesreću u Kongu, nakon čega je jedva prohodala, a poslednjih godina prozivali su je i zbog opsesije plastičnim operacijama zbog kojih je gotovo uništila lepotu. Ipak, glumica tvrdi da je konačno na dobrom mestu u životu, a danas je, izmeđuostalog, među najglasnijim kada su u pitanju prava žena.

Preston Ehrler/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia, Instagram Ešli Džad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!