Ta 2009. godina definitivno je bila u znaku "oktomame" Natali Nađe Suleman koja je iz pomoć veštačke oplodnje rodila osmoro dece. Ova hrabra žena već je imača šestoro dece, i razumljivo je zašto je, gotovo preko noći postala zvezda. 

Svet nije prestajao da se zanima za njen život, međutim, samo godinu dana kasnije, sve se promenilo Nađa se razvela od supruga i odlučila da decu odgaja sama. I možete zamisliti sa koliko je problema morala da se suočava svakoga dana. Tri dadilje su joj pomagale, ali u toku noći nikoga nije imala! 

No, šta se tačno dogodilo? Kako je moguće da ju je suprug ostavio samu sa 14 dece? Ono što posredi je to da se Natali udala još 1996. godine, međutim njihov odnos se zakomplikovao i oni su se razdvojili 2000. U intervjuu koji je njen bivši muž dao za Inside Edition, on je objasnio da je razlog za razvod bio što nisu mogli da imaju dece. Natali je htela da proba veštačku oplodnju, međutim njen bivši muž je bio protivnik toga i odbio je da ima bilo šta sa takvim "zahvatima". On inače nije otac ni jednog deteta.

Deca

Nađa Suleman je počela sa tretmanima 1997. godine. Tada je imala 21 godinu. Ceo proces pratio je Dr. Michael Kamrava koga su kasnije, 2009. godine, izbacili iz udruženja lekara zbog neetičkog ponašanja.

2001. godine Suleman rađa prvo dete, sina. Sledeće godine se rađa njena prva ćerkica, ali je ona nastavila tretmane i pored toga. To je rezultiralo ostalim trudnoćama što je dovelo do ukupno šestoro dece (četiri sina i dve ćerke).

Osmorke

2009. je iskoristila preostale embrione i dobila osmorke. To je inače najveći broj blizanaca koji su uspeli da prežive. Lekar je umesto 3 embriona ugradio 12 u njenu matericu. Zato kasnije i gubi licencu!

Natali je ostala sama, ali je bila rešena da se bori. Nije želela da se preda, pa čak ni da prihvati pomoć javnosti. Bio je u planu i Reality Show u kome bi snimali njen život. Oprah je napravila posebnu reportažu o jednom danu sa 14-oro dece.

1.000 $ nedeljno na hranu

Tri dadilje su joj pomagale u toku dana, ali u toku noći nije bilo nikog da joj pomogne. Deca su jela 4 puta na dan, a Natalie je morala (verovatno je tako i sada) da troši oko 1000 dolara nedeljno na hranu.

Tokom tipične nedelje joj treba oko 32 vekne hleba, 200 jaja i oko 80 litara mleka.

Otkrila detalje borbe

Nađa je jednom prilikom i sama otkrila detalje borbe koja je trajala godinama. Kako je rekla, teško se nosila sa prevelikom pažnjom. 

"Svakog dana bih se budila sa najužasnijim osećanjem. Nisam želela da živim. Osećala sam se kao da nisam ljudsko biće, dok sam se pretvarala da sam taj lik, a sve kako bih preživela i izdržavala svoju porodicu. Nisam želela da me deca zapamte takvu. Bila sam primorana da radim stvari koje nisam želela, jer sam bila toliko uplašena da neću moći da im pružim život koji zaslužuju. Kada sam Oktomamu ostavila iza sebe i vratila se onome što zaista jesam, osetila sam mir i unutrašnju radost", ispričala je Nađa.

Da bi prehranila porodicu, morala je često da radi stvari kojih se kasnije stidela, kao što su snimanje filma za odrasle i plesanje u striptiz baru. Otkrila je i da joj je jedan susret sa nepoznatim muškarcem koji se dogodio dok se bavila striptizom, promenio život.

"Uzeo me je za ruku i nežno ali odlučno rekao: "Ne moraš ovo da radiš." Ponovio je to pet puta. Nisam mogla da zaustavim suze. Osetila sam mučninu. Pogledala sam dole, a kada sam podigla pogled, on je otišao".

Nađa Suleman bavila se svakakvim poslovima.
MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Među poslednjim informacijama o ovoj mami bile su one da se preselila u Lagunu u okrugu Orandž gde je odrasla i da je pronašla posao sa pola radnog vremena u savetovalištu za odvikavanje od zavisnosti.

Isticala je da su joj u životu dovoljna njena deca odnosno da joj partner nije potreban.

"To nije za mene, moj poziv je bio da budem mama. Najsrećnija sam kod kuće sa decom. Znala sam da ću time žrtvovati društveni život, ali to je u redu jer ja nisam društvena", poručila bi.

Danas izgleda neverovatno

Nađa je bila odlučna da promeni svoj život iz korena, a nedavno je objavila fotografiju iz teretane koja je oduševila ne samo njene pratioce, već i celi svet. 

Ona je u opisu otkrila kako su trudnoće uticale na njeno zdravlje, i kako se sada bori sa stresom. 

"Godinama su me pitali kako da ostajem fizički jaka i zdrava (i mentalno zdrava), usprkos svom stresnom, užurbanom načinu životasa tako velikom porodicom. Dizanje tegova je moja metoda konstruktivnog usmeravanja stresa, bukvalno, duže od 30 godina.

Trening sa tegovima postao je još veći prioritet nakon rođenja osmorki kako bih održala svoju snagu i mobilnost. Kao posledice trudnoće, pretrpela sam još tri diskus hernije (imala sam diskus herniju zbog povrede povezane sa poslom, pre nekoliko decenij), bilateralni išijas, oštećenje sakruma i perifernu neuropatiju. Uz takve probleme bila bih u veoma lošem stanju kada bih non stop sedela", napislala je majka osmorki na Instagramu i dodala da kada ne vežba, oseća veću bol. Radi tri do četiri puta nedeljno trening snage i četir do pet puta nedeljno kardio vežbe.

"Srećom, moja deca su prihvatila isti aktivan način života. Moj najstariji sin trenira sa tri tega, daleko teže od tegova koje ja koristim i češće. Ironično, moj najstariji sin Eli, koji kontinuirano trenira tri godine, nadmašio je ono što sam postigla u 30. godini. I voli da me "ismeva" u teretani. Međutim, ohrabrio me je da dižem teže tegove, koristeći pravilnu tehniku, što je poboljšalo moju snagu i performanse", dodala je, a sudeći po njenom instagramu, ova super-mama potpuno je prigrlila zdrav stil života i danas ne samo da izgleda sjajno, već i konačno život o kakvom je oduvek maštala.

Bonus video:

POKLONIZA SUBOTIČKE TROJKE I ČETVORKE! Sedmoro mališana rođeno u dve porodice, a roditeljskoj SREĆI nema kraja (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!