Odnos Jelene i Novaka Đokovića jedan je od najskladnijih na domaćoj sceni. Poznati su po tome što inspirišu svojom ljubavnom pričom, ali mnogi ne znaju kako je sve počelo.

Naime, Jelena i Novak se poznaju iz srednje škole, ali su se emocije rodile tek na samom kraju školovanja. Narodski rečeno, "smuvali" su se tek kasnije, a slavni teniser zapravo je umalo upropastio njihov prvi izlazak. 

Kako je i sam kasnije pričao, on je Jelenu izveo u jedan elitni restoran, ali je napravio manji propust. Želeći da oboma naruči biftek, nije gledao šta zapravo piše u meniju, a ono što su dobili bilo je sve samo ne jelo koje je želeo. 

Pred njim je bilo hladno i potpuno sirovo meso, a Novaka je oblio hladan znoj kada je video šta mu je u tanjiru. 

Ispostavilo se da je tada 19-godišnji Nole nesvesno naručio tatar biftek. Odmah ga je oblio hladan znoj. Kroz glavu mu je proletelo da li će Jelena ikad više hteti da se vidi s njim i da li je već u startu sve zabrljao. Ipak, oboje su se svemu slatko ismejali, a ostalo je istorija.

Doduše, teško da bi danas napravio istu grešku. Ne zato što je već probao različite specijalitete, već jer ne jede meso.

Jelena 3 puta želela da ostavi Novaka?

Iako su u braku dugih 8 godina, i zabavljaju se od srednje škole, u više navrata se pisalo da je njihov odnos na "staklenim nogama".

Tako su domaći mediji domaći mediji pisali da je Jelena ostavljala Novaka čak 3 puta, odnosno pomišljala je na to.

Jelena Đoković pomišljala je da napusti Novaka.
kurir 

"Nikad Jelena nije pomišljala da ode zauvek, ali je imala faze kada više nije mogla da se nosi sa Novakovim padovima i periodima kada se povlačio u sebe, te nije mogao da pronađe izlaz," rekao je svojevremeno izvor za "Scandal!" pa dodao:

"Pored kuće, dece, bračnih obaveza, vođenja fondacije, poslova, javnosti imala je nad glavom i Novakove uspone i padove, ali i povredu lakta, tada im je bilo najteže. Baš u to vreme imao je niz poraza i mnogi su ga kritikovali. Novak se povlačio u sebe, nije znao kako da se izbori sa pritiskom javnosti. Jelena je pokušavala da ga podigne na razne načine, pričala je s njim danima i noćima, tražeći način da ga vrati na put uspeha, ali on tada nije imao snage. To ju je pogađalo pa je da bi ga trgla govorila da će otići i da se neće vratiti dok ne bude ponovo stari Nole," kaže izvor i otkriva ko je pomogao da brak Novaka i Jelene opstane uprkos svemu.

Jeleni Đoković je najveća podrška bila Dijana.
ATA Images 

"Dijana je to na vreme osetila, pa je bila ključna u rešavanju problema. Dosta je tada Jeleni pomagala oko dece i drugih obaveza, ali ju je i svakodnevno bodrila. Kroz suze joj je ponavljala: "Ajde, ne padaj, moraš izdržati, na kraju sve ostane na nama ženama. Samo budi uz muža i biće sve u redu. Žena je stub porodice, ako ona padne pada sve. Zamisli kroz šta sam sve ja morala da prođem dok smo još bili podstanari i morala da se bavim mužem i decom i borim da preživimo, okupiraj se time da održiš porodicu na okupu i da svi zajedno pregrmite ove teške trenutke", navodi izvor njene reči.

Dijana je hrabrila Jelenu da ostane uz Novaka.
REAU ALEXIS / Sipa Press / Profimedia 

Srećom Jelena je poslušala Dijanine savete, a kasnije je i sam Novak u jednom dokumentarcu istakao da ga je samo Jelena spasila i naterala da se digne i okrene prirodi, mudrim mislima i veri. Jelena je uspela da promeni Novakov način razmišljanja, da ga psihički ojača, i sada su zajedno uspeli da prevaziđu sve i postanu jači nego ikada.

Međutim, mnogi su se pitali šta o svemu tome ima da kaže Novak. Kako je slavni teniser istakao svojevremeno za hrvatsku Gloriju, razvod od supruge Jelene ne može ni da zamisli, te se uvek nasmeju kada vide neki od takvih natpisa u domaćim medijima.

Novak Đoković uvek je isticao koliko voli Jelenu.
Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Na pitanje šta mu prvo prođe kroz glavu kad pročita povremena medijska nagađanja o stabilnosti u njegovom bračnom životu, Novak je za hrvatsku Gloriju svojevremeno rekao: "Ne čitam i ne pratim medije, uglavnom ne. Tako da se ne uznemiravam. Razumem da je ljudima zanimljivije da pročitaju Nole i Jelena se razvode, nego Nole i Jelena se vole. Ali, to ne utiče na mene i Jelenu jer mi se zaista volimo". I zaista, njihova ljubav najbolji je dokaz da nije uvek sve istina što se piše, ali čak i da je tako, mnogo je bitnije to što su prepreke prevazišli, umesto da su odustali.

Bonus video:

Jelena Đoković peva pesmu Lepe Brene Twitter/@naslovnestrane365

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!