Priznanje slavne glumice Dru Barimor za New York magazine o odnosu sa njenom 77-godišnjom majkom uzburkalo je javnost. 

Ona je tada priznala da "jedva čeka" da njena majka Džejd Barimor umre. Glumica i voditeljka otvorila je dušu o burnom detinjstvu sa majkom, otkrivajući da je ljubomorna na prijatelje koji su izgubili roditelje. 

Dru Barimor priznala je da je jedva čekala da joj majka umre.
printscreen/youtube 

"Sve njihove mame su umrle, a moja mama nije. A ja sam bila u fazonu, 'Pa, ja nemam taj luksuz.' Ali ne mogu da dočekam", rekla je Dru za njujorški magazin.

"Ne želim da živim u svetu u kom želim da neko ode pre nego što mu je suđeno da bih mogla  da "rastem". Ja zapravo želim da bude srećna i da napreduje i da bude zdrava. Ali moram da budem je*eni kralj uprkos njenom prisustvu na ovoj planeti."

"Nisam se osećala dobro jer sam to rekla. Ja zaista brinem. Nikada me neće biti briga. Ne znam da li sam ikada znala kako da se sačuvam u potpunosti, da se zatvorim, da ne osećam, da podignem zid", rekla je.

Dru demantovala sopstvene reči

Očekivano, ove reči podigle su ogromnu buru u javnosti, iako je poznato da je Dru od malih nogu eksploatisana od strane svojih roditelja. Ipak, ovako surove reči mnogima su zaparale uši. Sada se glumica oglasila još jednom i demantovala natpise koji su se pojavili.

Kako je istakla, ona nikada nije rekla da je poželela da je njena majka Džejd mrtva i dodala je da su njeni komentari pogrešno protumačeni.

Barimor se oglasila na Instagramu i pojasnila: "Bila sam ranjiva i pokušala sam da shvatim veoma tešku, bolnu vezu, priznavši da je to teško dok je roditelj živ. A mi koji to moramo da prihvatimo sada, vreme neće da čeka, niti možemo da očekujemo da to vreme uradi za nas, ili ako roditelj umre".

"Nemojte izvrtati moje reči jer nikada nisam rekla da bih volela da mi je majka mrtva. Nikad to nisam rekla. Nikada ne bih", nastavila je. 

"U stvari, ono što sam htela da kažem (u intervjuu) je da bih volela da nikada ne moram da živim u egzistenciji u kojoj bih to želela nekome jer je to bolesno."

Dru se pokajala zbog oštrih reči i dodala: "Usudila sam se da to kažem i nisam se osećala dobro. Ja zaista brinem. Nikada neće biti da me nije briga. Ne znam da li sam ikada znala kako da u potpunosti čuvam, zatvorim, ne osećam, izgradim zid."

Mučno detinjstvo

Podsetimo, lepa glumica proslavila se još kao dete zahvaljujući kultnom ostvarenju "E.T. Vanzemaljac", a nakon toga, uloge su joj se nudile kao na tacni. Svet ju je obožavao, a filmski kritičari su joj prognozirali blistavu karijeru, što se i ostvarilo, ali uz nekoliko spoticanja.

Dru Barimor danas je velika zvezda ali nije imala lako detinjstvo.
Jackie Brown / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Naime, ona je jednom prilikom ispričala da je počela da pije kada je imala samo 9 godina, pušila je marihuanu sa 10, dok je sa 12 već konzumirala kokain.

Sve je nastalo kao posledica zabava na koje je odlazila sa majkom, a stvari su se brzo otrgle kontroli.

Zatvorena u psihijatrijsku kliniku sa 13

"Zabavljala sam se po klubovima, nisam išla u školu, krala sam mami auto, bila sam totalno van kontrole", istakla je Dru. Nažalost, sa 13 je pokušala da oduzme sebi život, da bi je potom majka zatvorila na psihijatriju, kada više nije znala šta da radi.

"Stvorila je čudovište i nije znala šta da uradi sa mnom. Bio je to njen očajnički pokušaj, a ja sam stvarno bila van kontrole. Opraštam joj zbog takvog izbora. Verovatno je osećala da nema kome da se obrati", dodala je Dru.

Na pitanje kako je to izgledalo tada, Dru je rekla: "Tamo nije bilo ze*anja. Ako biste pravili gluposti, bacili bi vas u izolovanu sobu, ili bi vam ograničili kretanje vezivanjem, toga sam se baš plašila", rekla je glumica koja posle toga neko vreme nije razgovarala sa majkom, ali su se kasnije pomirile.

Uprkos zastrašujućem iskustvu, kaže da je boravak u psihijatrijskoj ustanovi najbolja stvar koja joj se mogla dogoditi jer ju je dosta "smirila i ohladila", kako bi postala osoba kakva je danas.

Čistila toalete

Ipak, i nakon izlaska iz klinike, Dru je imala problema. Iako se narkoticima nije vraćala, alkohol je bio ogroman problem. Zbog svega u jednom trenutku niko nije hteo da je angažuje. Bila je najpoznatija dečja glumica, a ipak, uloga nije bilo na vidiku, zbog čega je morala da čisti toalete da bi obezbedila novac za sebe.

Srećom, situacija se brzo promenila, a Dru se vratila u Holivud. Međutim, sklonost ka piću je dovela do brojnih neprijatnih situacija, poput one kad se napila u šouprogramu "Uživo sa Endijem Koenom".

Još jednom je otišla na odvikavanje i kaže da joj je prekid sa alkoholom doneo najveće oslobađanje. "Konačno sam se oslobodila i od krivice i disfunkcionalnosti", napisala je u svom časopisu "Dru".

Bonus video:

Dru Barimor Tiktok/@drewbarrymore

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!