Nije tajna da su neke od najvećih holivudskih zvezda otpočele karijere još u ranoj mladosti. Ipak, čini se da se na prste jedne ruke mogu nabrojati oni koji u nekom trenutku nisu pošli stranputicom i koje nije sustiglo sve ono što su trpeli u godinama kada to nisu mogli da razumeju najbolje.

Jedna od onih koja je veoma rano osetila sve "čari" Holivuda na svojoj koži bila je i Dru Barimor koja danas puni 49 godina. Lepa glumica proslavila se još kao dete zahvaljujući kultnom ostvarenju "E.T. Vanzemaljac", a nakon toga, uloge su joj se nudile kao na tacni. Svet ju je obožavao, a filmski kritičari su joj prognozirali blistavu karijeru, što se i ostvarilo, ali uz nekoliko spoticanja.

Dru Barimor imala je teško detinjstvo.
Jackie Brown / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Naime, ona je jednom prilikom ispričala da je počela da pije kada je imala samo 9 godina, pušila je marihuanu sa 10, dok je sa 12 već konzumirala kokain. Sve je nastalo kao posledica zabava na koje je odlazila sa majkom, a stvari su se brzo otrgle kontroli. 

- Zabavljala sam se po klubovima, nisam išla u školu, krala sam mami auto, bila sam totalno van kontrole – istakla je Dru. Nažalost, sa 13 je pokušala da oduzme sebi život, da bi je potom majka zatvorila na psihijatriju, kada više nije znala šta da radi.

- Stvorila je čudovište i nije znala šta da uradi sa mnom. Bio je to njen očajnički pokušaj, a ja sam stvarno bila van kontrole. Opraštam joj zbog takvog izbora. Verovatno je osećala da nema kome da se obrati - dodala je Dru.

Na pitanje kako je to izgledalo tada, Dru je rekla: "Tamo nije bilo ze*anja. Ako biste pravili gluposti, bacili bi vas u izolovanu sobu, ili bi vam ograničili kretanje vezivanjem, toga sam se baš plašila", rekla je glumica koja posle toga neko vreme nije razgovarala sa majkom, ali su se kasnije pomirile.

Glumica i zvezda filmova "E.T.", "Čarlijevi anđeli", "50 prvih poljubaca", " i mnogih drugih danas razume zbog čega je to njena mama uradila.

- Danas je razumem, osećam dobrotu i empatiju prema njoj - rekla je Dru.

Uprkos zastrašujućem iskustvu, kaže da je boravak u psihijatrijskoj ustanovi najbolja stvar koja joj se mogla dogoditi jer ju je dosta "smirila i ohladila", kako bi postala osoba kakva je danas.

Ipak, i nakon izlaska iz klinike, Dru je imala problema. Iako se narkoticima nije vraćala, alkohol je bio ogroman problem. Zbog svega u jednom trenutku niko nije hteo da je angažuje. Bila je najpoznatija dečja glumica, a ipak, uloga nije bilo na vidiku, zbog čega je morala da čisti toalete da bi obezbedila novac za sebe. 

dru barimor je u jednom trenutku čistila toalete.
printscreen/youtube/The Drew Barrymore Show 

Srećom, situacija se brzo promenila, a Dru se vratila u Holivud. Međutim, sklonost ka piću je dovela do brojnih neprijatnih situacija, poput one kad se napila u šouprogramu "Uživo sa Endijem Koenom".

Još jednom je otišla na odvikavanje i kaže da joj je prekid sa alkoholom doneo najveće oslobađanje. "Konačno sam se oslobodila i od krivice i disfunkcionalnosti", napisala je u svom časopisu "Dru".

Dani zavisnosti su danas daleko iza nje, a danas se, osim glumom, bavi i voditeljstvom, te ima svoju emisiju. Takođe, nedavno je rekla da se konačno vraća izlascima nakon 6 godina samovanja.

Podsetimo, ona je 2012. upoznala Vila Kopelmana za kojeg se udala nakon samo par meseci zabavljanja. Par je dobio i dvoje dece, ali se ljubav ipak ugasila. Kao što su se brzo venčali, tako su se brzo i razveli 2016. godine, ali su ostali u sjajnim odnosima, a glumici je ovo inače bio treći brak.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!