Pred nama je još jedan festival u Kanu, a to, pored izuzetnih filmskih ostvarenja znači i defile najlepših kreacija koje su u rangu sa nedeljama mode. Nije tajna da se slavne ličnosti spremaju mesecima za ovaj događaj, te da za ovaj datum ostavljaju najunikatnije toalete o kojima se, kao po običaju, priča mesecima potom, ali čini se da u istoriji ovog festivala niko nije uspeo tako da podigne prašinu kao što je to svojevremeno uradila Eva Longorija.

Eva Longorija pojavila se na Kanu u jeftinoj haljini.
Francois Durand / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Davne 2005. godine, jedna od najlepših glumica hrabro je koračala crvenim tepihom u zlatnoj pletenoj haljini koja je grlila njene obline na najlepši način, a ono što je interesantno bilo je to da ovu toaletu nije potpisivao ni Louis Vuitton, ni Chanel, Gucci ili Dior, već je bila iz lokanog butika i koštala je oko 4.300 dinara.

Eva Longorija odabrala je kreaciju jeftiniju od mnogih koje se nose na maturskim večerima i pokazala da je za modu ipak presudno ko nosi odeću, a ne koliko ona košta. 

Glumica koja je tada bila popularna zbog hit serije "Očajne domaćice" tako je ušla u istoriju Kanskog festivala po tome što je nosila najjeftiniju kreaciju ikada.

"Pomislila sam: "Obući ću ovu, ovu pletenu zlatnu, to deluje u redu"", prisetila se Eva. "Niko nije mogao da zna da je to haljina od 40 dolara."

Eva longorija bila je u najjeftinijoj haljini ikada na Kanskom festivalu.
PASCAL GUYOT / AFP / Profimedia 

Danas bi cena njene haljine iznosila koji dinar više od 4.300 rsd, a u pitanju je elegantna kreacija s tankim bretelama koja otkriva gola leđa i pertla se na njima. Atraktivan maksi model bio je pripijen uz njenu vitku figuru, a ispod poruba nalazila se jedva primetna čipka, piše Glossy.

Svedena, ali prilično seksepilna i elegantna kreacija boje peska privukla je mnogo pažnje, čak više nego paprene toalete Evinih starijih, poznatijih i na crvenom tepihu iskusnijih koleginica. Štaviše, svi su želeli da znaju ko je dizajnirao njenu haljinu, a ona nije odavala tajnu. Pitali su je novinari, koleginice i saradnici "čiju haljinu nosi", a ona je u šali odgovarala: "Kako to mislite? Moja je!"

Godinama i stotinama prelepih i skupih haljina kasnije, Eva je ponosna na ovaj trenutak. Kako je objasnila, to pokazuje da je utisak ostavila ona, a ne njena toaleta, jer je iza svega stajalo mnogo samopouzdanja.

"Nije stvar u haljini, već u ženi koja nosi haljinu", zaključila je Longorija. I zapravo je bila u pravu. Tih dana Longorija je bila jedna od najperspektivnijih američkih glumica i osvajala je kako svojim darom za glumu u "Očajnim domaćicama", tako i prvim filmskim ulogama, ali i lepotom.

Baš nakon pomenute šetnje crvenim tepihom u Kanu, Eva je proglašena najseksepilnijom ženom godine, a potom je ovo laskavo priznanje dobila i naredne, 2006. godine, a kako stvari stoje, ni danas se ništa nije promenilo, a još neke primere njenog sjajnog modnog stila pogledajte u galeriji u nastavku:

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Huso / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Modni stil slavne glumice

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!