Što se bahatio, bahatio se! Kako stvari stoje, čini se da je konačno došao kraj tiraniji najpoznatijeg turskog kuvara Nusreta Gokčea. Salt Bae kako mu je još nadimak očigledno je umislio da ja bog kada je biftek poslužio sa zlatnim listićima i naplatio ga 1.500 evra, a potom od toga stvorio atrakciju i otvotio lanac restorana u kojima je svako jelo skuplje od drugog, a neka su čak i neverovatnih 5 miliona dinara

Ipak, posete nije manjkalo, a svi su želeli da dožive da im turski kuvar "začini" jelo na prepoznatljiv način. Međutim, ono što je možda samo naizgled bilo raj za goste, bio je pakao za zaposlene. Kako piše Kurir Stil, trenutno se bori sa sedam tužbi u Londonu i Njujorku u kojima ga bivši radnici optužuju za uzimanje napojnica konobarima, polnu i rasnu diskriminaciju, otpuštanja osoblja iz hira i kršenje zakona o zapošljavanju. Sud u Turskoj kaznio ga je čak i zbog pretnji ubistvom konobaru.

Nusret Gokče se našao na sudu.
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Umesto Salt Bae sada je poznatiji kao "mali tiranin", jer u njegovim kuhinjama vladao je strah i "živi užas" kako tvrde zaposleni. Činjenica je da je Salt Bae bio neverovatno željan slave, te je činio sve da postane zvezda interneta, što ga je navelo da radi šta hoće. Bogatstvo mu se procenjuje na 40 miliona funti, ali sada mora pred sudije, da se nagađa, pogađa i plaća odštete zbog nečuvenog maltretiranja osoblja koje je radilo za njega.

Hit kuvar, poznat po specifičnom načinu soljenja mesa, živeo je za društvene mreže i poziranje sa slavnim osobama. S njima je bio manji od makovog zrna, a svoje radnike je tiranisao na hiljadu načina. Za njega su bili "živo meso", slično onome koje je servirao.

Nusret Gokče je bio manji od makovog zrna sa slavnima.
Instagram 

Personal nikada nije znao da li će dobiti otkaz pre kraja smene, radili su u stalnom strahu. Jedna radnica je otpuštena jer je pred njim slučajno razbila čašu, a drugi zaposleni jer se, zamislite, Soltu nije svidela njegova košulja. Uvek sakriven iza tamnih naočara, unosio je neprijatnu atmosferu u prostor čim se pojavi.

Ako mu se nešto ne bi svidelo, nije bilo otkaznog roka ni isplate zarađenog novca, ljudi bi se automatski našli na ulici. Kad restoran ne bi bio pun, stvarao je veštačku gužvu, terajući osoblje da glumi mušterije koji napolju čekaju da uđu, kako bi se stvorio utisak popularnosti objekta. Terao ih je i da ga masiraju, psovao ih je i krivio za sopstvene greške. U restoran na Menhetnu doveo je petoricu kuvara iz Turske da kuvaju, a onda ih umesto toga naterao da čiste toalete, bez plaćanja prekovremenog rada.

Nusret Gokče je maltretirao zaposlene.
Ozan KOSE / AFP / Profimedia 

Omiljeni lik ovog kuvara bio je Toni Montana iz filma "Lice s ožiljkom". Zamišljao je da je Al Paćino, neprikosnoveni narko-bos - u njegovom slučaju biftek-bos. Solt Be i njegovi advokati nagodili su se s petoricom proizvođača mesa za restoran "Nusret" na Menhetnu, ali čeka ga još mnogo tužbi. Već je isplatio 300.000 dolara konobarima iz Njujorka kojima je krao napojnice i još 230.000 dolara onima koji su se zbog toga žalili. Nije samo njegov agresivni stil upravljanja na sudu već je tužen i zbog polne i rasne diskriminacije.

Nusret gokče je umislio da je Bog.
Genin Nicolas/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Meksikanska barmenka Elizabet Kruz podigla je tužbu zbog zahteva menadžera da se prvog dana na poslu presvuče u kratku suknju, visoke potpetice i naređeno joj je da otkrije grudi. U tužbi latino konobara Anhela Mahera navodi se da ga je Be nazvao "španskim ku**em", a svi zaposleni koji nisu bili turskog porekla bili su neverovatno diskriminisani i zastrašivani. Gostima muslimanske vere Anhel je morao da laže kako je meso halal, dopušteno, iako to nije bio slučaj.

Kao šlag na ovu tortu došlo je Svetsko prvenstvo u fudbalu održano u Kataru. Be se žestoko izblamirao kada je na terenu napravio slavlje i gnjavio Lionela Mesija, gurajući ga laktom da naprave selfi. Na kraju im je oteo i pobednički trofej!

Nusret gokče je ukrao trofej.
La Nacion / Zuma Press / Profimedia 

FIFA je nakon ovog nemilog događaja priznala da ga nikada nije trebalo pustiti na teren.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!