Do pre samo nekoliko meseci, o izgledu Adrijane Lime, jedne od najlepših žena na planeti i bivše "srpske snajke" pisalo se sve samo ne u superlativu.

Manekenka koje je pre manje od godinu dana postala majka po treći put, suočila se sa kritikama da se "uobličila", "izdeformisala", da su joj se "fileri iskrivili", da je "debela"... a sve zato što nije brzo vratila prvobitnu kilažu, već je dozvolila sebi da uživa u bebi i da ne brine za kalorije. 

Adrijana Lima se mnogo ugojila tokom trudnoće.
J.M. HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia 

Međutim, čuveni supermodel spremna je da se vrati na pistu, te je brže-bolje krenula sa pripremama.

Adrijana Lima izdeformisala je lik nakon porođaja.
FRANCK FIFE / AFP / Profimedia 

I kada su je svi otpisali, ona se vratila lepša nego ikad. Za samo nekoliko nedelja potpuno je transfromisala liniju, a kako vreme odmiče, ona je sve mršavija i zategnutija. 

Ipak, jedna vežba posebno joj je pomogla da vrati kondiciju i zategne celo telo, ali i ubrza metabolizam, a sve o tome podelila je i na svom profilu.

Adrijana Lima ponovo je počela da trenira.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Naime, Lima je oduvek bila ljubitelj sporta, a i tokom trudnoće je uz savete lekara redovno vežbala. Svoje zdrave navike često deli na društvenim mrežama, a sada smo imali prilikeda vidmo da je njena trenutna okupacija preskakanje vijače.

Adrijana Lima preskače vijaču.
Instagram 

To joj povećava kardiovaskularne i atletske sposobnosti koje doprinose bržem gubitku masti i boljem toniranju tela. Ovakvi treninzi su joj prioritet i najviše ih radi jer veruje kako su je poštedeli suvišnih kilograma nakon prve dve trudnoće.

Ova vežba tvrde stručnjaci je jedna od delotvornijih treninga za mršavljenje

Istraživanja su pokazala da aktivnosti visokog intenziteta, poput vijače imaju bitnu ulogu u održavanju fizičke kondicije, gubljenju masnih naslaga i celulita, pozitivno utiču na celokupno zdravstveno stanje, pa čak i raspoloženje i psihičku stabilnost kod ljudi, piše Kurir Stil.

Preskakanje vijače je aktivnost koja se preporučuje svima – od dece (kroz igru u parku), do profesionalnih sportista kojima je vijača neizostavni deo treninga. Uvrstite je u redovno vežbanje i odredite sami koliko vam prija da je koristite.

Prednosti preskakanja vijače

  • Jeftino je
  • Preskakanje vijače je odlična vežba za mršavljenje
  • Vijaču uvek možete poneti sa sobom i vežbati
  • Ne traži puno prostora, a ni vremena
  • Smanjuje mogućnost od nastanka povreda
  • Jača, oblikuje i tonira mišiće celog tela
  • Jača kardiovaskularni i respiratorni sistem
  • Pozitivno utiču na moždane funkcije
  • Popravlja raspoloženje

Bonus video:

Adriana Lima Tiktok/adrianalimatiktok

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!