Iza Aleka Boldvina su meseci i meseci turbulentnog života. Nakon što je nesrećnim slučajem na snimanju ranio producenta i ubio Halinu Hačins, glumac je prošao kroz pravi pakao u javnosti. Godinu i po dana nakon što je Alek Boldvin usmrtio direktorku fotografije na snimanju filma "Rđa" glumac je oslobođen optužbi za njeno ubistvo iz nehata.

Kako javljaju američki mediji, on je oslobođen svih krivičnih prijava, baš na dan kada je nastavljeno snimanje ovog filma. Glumac je najpre optužen za ubistvo iz nehata, po dvema tačkama optužnice, a tada se izjasnio da nije kriv.

Njegovi advokati su u četvrtak, 20. aprila, saopštili da su sve krivične prijave protiv Aleka Boldvina odbačene.

Iako glumac nije javno komentarisao epilog ove drame mnogi su iz njegovog poslednjeg posta na Instagramu zaključili ko mu je bio najveća podrška u teškom trenutku. Naime, Boldvin se zahvalio supruzi Hilariji Tomas Boldvin i advokatu Luku Nikasu. On je podelio fotografiju na kojoj je zagrljen sa svojom ženom i napisao:

– Sve što imam dugujem ovoj ženi (i tebi, Luk).

Tragedija sa seta

Podsetimo, Halina Hačins je pogođena prilikom vežbanja scene pucnjave u crkvi, a režiser Džoel Souz je ranjen. Plan je bio da se urade probni snimci kako bi ekipa filma znala iz kog će ugla scena biti snimljena.

"Dobro, znači izvući ću pištolj i pucati", rekao je, kako kažu članovi ekipe, Alek Boldvin. Držao je revolver Colt 45, a verovao je da su u njemu ćorci, kako je oružarka i potvrdila.

Ubijena direktorka fotografije na snimanju filma Rđa.
Instagram 

Nakon tih reči, prolomio se pucanj. Na užas svih, u revolveru nisu bili ćorci već pravi metak koji je ubio Halinu i ranio režisera Džoela Suzu. Kako svedoče članovi ekipe, iz ramena Haline Hačins krenula je krv, a ona je pala unazad, direktno na električara i režisera. Džoel se u tom trenutku zgrčio na podu, držeći se za rame.

Alek Boldvin gledao je užasnut u scenu i neprekidno vikao: "Šta se dođavola desilo?!".

Inače, iako se isprva govorilo da Aleka neće tužiti, a glumac je čak i na sahrani i pomenu Haline bio veoma blizak sa njenim suprugom, i kasnije za medije rekao da se redovno čuju, kako pišu strani mediji, okidač da se promeni odluka bio je Boldvinov intervju, odnosno rečenica da "on nije ubio Halinu".

"Nisam povukao okidač. Nikad u životu ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao oroz",tvrdio je on.

Ipak, nakon dugih godinu ipo dana punih priča ove drame, glumac Alek Boldvin je oslobođen svih optužbi, a više njegovih fotografija nakon tragedije pogledajte u nastavku:

Youtube, Dsanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Alek Boldvin

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!