Za veći deo Holivuda, praznična euforija završila se prošlog vikenda s obzirom da su tada proslavljali katolički Uskrs, međutim zanimljivo je da postoje i oni koji slave i pravoslavni, iako su u manjini. 

Pojedini ovu tradiciju poštuju zbog porekla, a nisu retki ni oni koji su prešli u pravoslavlje zahvaljujući svojim partnerima.

Evo ko sve u Holivudu proslavlja pravoslavni Uskrs:

Kim Kardašijan

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan je rođena u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka, četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

Naomi Kembel

Naomi je postala pravoslavka zahvaljujući bivšem dečku.
CHRIS CHEW / UPI / Profimedia 

Manekenka Naomi Kembel postala je vernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom.

Tom Henks

Tom Henks je zbog supruge prešao u pravoslavlje.
Instagram 

Tom Henks je svoju veru takođe podredio ljubavi, pa je ulazeći u svoj drugi brak, sa glumicom Ritom Vilson, primio pravoslavlje. Njen otac je iz Bugarske, a majka grčko-albanskog porekla.

Stana Katić

Stana Katić slavi i pravoslavni i katoličku Uskrs.
Shutterstock 

Glumicu smo obožavali kao Kejt Beket u seriji "Castle", a njeni roditelji su Srbi te se u njihovoj kući slavio i pravoslavni i katolički Uskrs.

Tina Fej

Poznata komičarka i glumica vuče pravoslavne korene zahvaljujući majci koja je Grkinja.

Dženifer Aniston

Dženifer Aniston slavi pravoslavni Uskrs.
JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Popularna glumica Dženifer Aniston ima grčke korene. Njen otac Džon je rođen sa imenom Janis Anastasakis na ostrvu Krit u Grčkoj. Glumica je poznata i kao neko ko veoma često donira novac Grčkoj pravoslavnoj crkvi.

The Weeknd

The Weeknd je takođe pravoslavac.
Profimedia 

Čuvenog pevača odgajale su majka i baka nakon razvoda roditelja. A jednom prilikom je istakao da je kao dete često išao sa bakom na služenja pri Etiopijskoj Pravoslavnoj Tewahedo crkvi.

Mila Jovović

Mila Jovović takođe slavi pravoslavni Uskrs.
printscreen/instagram/millajovovich 

Milica Bogdanovna Jovović je rođena u Kijevu, od majke Galine Loginove, nekadašnje ruske glumice, i Bogdana Jovovića, srpskog doktora. Mila je i svoju ćerku krstila u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu.

Dejvid Gahan

Pevač čuvenog benda "Depeche Mode" Dejv Gahan prihvatio je pravoslavlje zbog supruge Dženifer Skilaz.

Nina Dobrev

Lepa glumica rodom je iz Bugarske, a iako se trudi da svoja ubeđenja i verovanja drži dalje od očiju javnosti, poznato je da se u njenoj porodici slave oba Uskrsa.

Bastijan Švajnštajger

Bastijan proslavlja oba Uskrsa.
Instagram 

Osim jednog Uskrsa, postoje i oni koji proslavljaju oba - i pravoslavni i katolički, a jedan od njih je i nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, koji je, od stupanja u brak sa bivšom teniserkom Anom Ivanović, počeo da proslavlja i naše praznike.

Kristijan Bejl

Kristijan Bejl je u dugom braku sa Sibi.
f84 / Zuma Press / Profimedia 

I za kraj, možda jedna od najneverovatnijih priča u Holivudu. Naime, jedan od najboljih glumaca svih vremena u dugom je braku sa lepom Srpkinjom Srboslavom Sandrom Blažić. On je nakon venčanja pristupio pravoslavnoj crkvi, iako je to unelo razdor u njegovu porodicu. 

Zbog toga što se njegova porodica nije mirila što je oženio lepoticu sa naših prostora, Bejl je zaratio sa majkom i sestrom sa kojima već godinama ne razgovara. Ipak, u fatalnoj Sandri našao je ljubav, mir i sreću, i kako je više puta isticao, pravog životnog saputnika, a u njihovoj kući slavi se i katolički i pravoslavni Uskrs.

d

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!