Verenica slavnog fudbalera Kristijana Ronalda nedavno je uzbunila javnost kada je otkrila da joj decu maltretiraju u školi od kako su se preselili u Saudijsku Arabiju. Dok su joj sa jedne strane mnogi pružili podršku, bilo je i onih koji su je osudili jer joj je preče da o tome priča u novinama, nego da to rešava sa nadređenima u školi, ali i zbog načina na koji ona smatra da treba da deca problem reše. 

Georgina Rodrigez govorila je o maltretiranju koje njena i Ronaldova deca doživaljavaju.
Instagram 

Ona ih maltene huška da i oni udaraju drugu stranu, iako je poznato da se nasiljem ništa ne rešava. Takođe su mnogi mišljenja da do problema dolazi i zbog njenog provokativnog oblačenja i ponašanja koje krši šerijatske zakone.

Ronaldo se povodom svega nije oglašavao. Zapravo, fudbaler je veoma retko govorio o deci u javnosti, iako je godinama aktuelna tema ko je njihova majka. Naime, poznato je da Kristijano ima petoro dece, od kojih je dvoje dobio sa Heorginom Rodrigez, dok je troje dobio uz pomoć vantelesne oplodnje. 

Naime, ni do dana-današnjeg nije poznato ko je majka, ili majke Kristijanu Junioru, i blizancima Evi i Mateu. 

"Majka je mrtva"

Tako je svojevremeno, kada je dobio prvo dete, Ronaldo izdao zvanično saopštenje za javnost: "S velikom radošću i emocijama obaveštavam vas da sam nedavno postao otac dečaka. Kao što sam dogovorio sa njegovom majkom, koja želi da njen identitet ostane tajna, starateljstvo ću preuzeti ja".

Budući da je Ronaldo jedan od najpoželjnijih muškaraca, veoma brzo su usledile teorije ko je tajanstvena žena koja mu je rodila dete, počev od Amerikanke sa kojom je imao kratku aferu do surogat majke.

Ronaldo ne želi da otkriva ko su majke dece.
pritnscreen/youtube 

Portugalski list Diario de Noticias objavio je da je dete začeto krajem leta 2009. godine u San Dijegu, gde je tada 25-godišnji fudbaler bio na odmoru, sa surogat majkom kojoj je platio pozamašnu sumu. Njegov portparol je potvrdio srećnu vest, ali je odbio da komentariše surogat majčinstvo, što je podstaklo dalje spekulacije.

Naime, tokom boravka u Americi tokom leta 2009. u restoranu je sreo konobaricu koju je pokušao da pridobije rečima: "Ja, ti, se*s, se*s“. Kako ga nije odmah razumela, on je ponovio i malo preformulisao rečenicu: "Ja, ti, poljubac" i nacrtao srce na zamagljenom prozorskom staklu. Ovim je osvojio neimenovanu devojku, zajedno su prenoćili u hotelskoj sobi, a kada je saznala da je trudna, kontaktirala je menadžera fudbalera. Naravno, odmah je urađena DNK analiza koja je potvrdila da je Kristijano otac. Kasnije je priča malo izmenjena i umesto Amerikanke pominje se 21-godišnja britanska studentkinja, koja se navodno pokajala što se odrekla deteta i ugovorno obavezala na večno ćutanje.

"Svašta se spekuliše, da sam bio sa ovom ili onom devojkom, da sam platio surogat majku... Nikada nikome nisam rekao šta se desilo i nikome neću reći", dosledan je bio Portugalac gostujući u emisiji Džonatana Rosa.

Ronaldo je potom 2017. godine objavio da je dobio blizance Evu Mariju i Matea, iako je uplovio u vezu sa Georginom, koja je takođe ostala u drugom stanju.

Preko svojih predstavnika poručio da je decu rodila surogat-majka u blizini kalifornijskog grada San Diega. Više detalja nije hteo da deli, a Georgina je devojčicu Alanu Martinu rodila u decembru iste godine.

I Ronaldova sestra oglasila se povodom navoda o surogat majkama. "Nema nikakve žene koja ga zove. Nema majke, nema telefonskih poziva, ničega. Majka je mrtva. Dete nema majku", rekla je jednom prilikom Katia Aveiro kada su krenule glasine da majka malog Kristijana želi kontakt sa njim. 

Ronaldo i njegova sestra ćute o deci.
Instagram 

"Dečak je naš. Ne želim da kažem kako smo ga dobili, ali garantujem vam da je sin mog brata, nećak, naše krvi. Njegova majka je moja majka koja je sa njim 24 sata", dodala je tada i istakla: "On je najvažnija stvar koju moj brat ima u životu".

Prava istina o svemu

Nakon rođenja blizanaca, britanski mediji istražili su slučaj te otkrili da su blizanci začeti u laboratoriji u Los Anđelesu, a deo dokumenata je dostupan javnosti. U njemu je jasno vidljivo da se radilo o surogat trudnoći, a da se ime majke ne vidi. Deca su rođena u kalifornijskoj La Mesi, u blizini granice s Meksikom.

Deca iz epruvete

Vodeća američka advokatica u području surogat roditeljstva, Stefani Kabaljero, smatra kako je Ronaldo sigurno biološki otac te dece, a pretpostavlja kako sva njegova deca dolaze iz "serije embriona".

Surogatske klinike rutinski oplođuju nekoliko jajašca istovremeno, zamrzavaju ih i pohranjuju godinama, u slučaju da klijent poželi još dece. Kabaljero je otkrila kako je tačno Ronaldo mogao doći do troje dece.

Prvi je korak odabrati jednu od mnogobrojnih agencija u Kaliforniji, gdje je surogatstvo postalo industrija vredna milijarde dolara, jer su tamošnji zakoni naklonjeni potencijalnim roditeljima. Tako roditelji mogu postati i samci, parovi bilo koje orijentacije i slično, piše sportal.blic.rs.

U Portugalu su surogat dogovori zabranjeni zakonom, posebno jer je Ronaldo neoženjen.

- Niti jedan portugalski sud ne bi priznao nikakav dogovor između Kristijana i zamenske majke te bi takav dogovor bio proglašen nevažećim - ističe Kabaljero.

U Kaliforniji, agenciji se samo plati 150.000 eura za blizance, od čega 40.000 evra ide majci. Ronaldo je mogao odabrati donoricu jajašca (koja obično prima oko 7.000 evra) između stotina žena čije su fotografije i podaci iz biografija navedeni na internet stranici agencije. Budući da je jasno kako je Ronaldo hteo decu na svoju "sliku i priliku", ili kako je jednom izjavio "koji će nositi njegove fudbalske gene", odabrao je slične, sportske tipove žena koje su Latinoamerikanke.

Majke verovatno ni ne znaju kome su rodile decu

Ronaldova sestra Katia navodno je primetila da deca imaju dve majke, koje su Meksikanke. Nakon rođenja, sređuju se rodni listovi i pasoši, zbog čega su blizanci i uspeli da stignu u Španiju, a opet ih je dovela fudbalerova majka jer je on igrao za državnu reprezentaciju Portugala protiv Rusije. Majke verovatno ni ne znaju kome su rodile decu.

Prema strogim uslovima diskrecije i prava na privatnost, ženama koje su donirala jajašca kao i onima koje su iznele trudnoću do kraja, najčešće se čak i ne kaže kod koga su deca "završila".

Neki Ronaldovi stari prijatelji i komšije sugerišu kako je njegova odluka da sam odgaja decu podstaknuta traumama iz detinjstva. On je kao najmlađi od četvoro dece odrastao u siromaštvu, živeći u trošnoj kući sa zidovima punim azbesta.

Naravno, Ronaldo se ne oglašava po ovom pitanju, niti će se verovatno oglašavati.

Bonus video:

RONALDO JE LJUDINA! Kristijano ipak ispunio san dečaku sa dirljivom porukom, ALI TO NIJE BILO SVE! (VIDEO) Tanjug

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!