U današnjem svetu, kada su estetski zahvati, fileri i botoks dostupni na svakom koraku, gledati kako neke od najpoznatijih i najlepših žena Holivuda izbegavaju da zaustave svoje starenje zaista je pohvalno i od njih bi mnoge žene mogle puno da nauče.

Ove samouverene žene prihvatile su svoje godine i činjenicu da ne izgledaju isto kao sa 20 godina, ali to ne znači nužno da više nisu lepe i privlačne – baš naprotiv, njihov stav neodoljivo je seksi.

Neke od njih su Džulija Roberts, Sara Džesika Parker, Ema Tompson, Meril Strip, Dajana Kiton, Helen Miren, Džulijen Mur, Džudi Dneč, Šeron Stoun...

Slavna Oskarovka Meril Strip je protiv estetskih operacija nakon što je svedočila kako su se mnoge njene koleginice unakazile.

"Kad to primetim kod osoba koje sretnem, to bude kao prekid u komunikaciji s njima. To je kao zastava, kao veo koji glumac nosi na sebi – a za glumca to nije dobro", rekla je u razgovoru za Vanity Fair. Kasnije je objasnila kako doživljava ‘dar starenja’.

meril strip otvoreno o starenju
Shutterstock 

"Bili biste iznenađeni kad biste znali koliko je muškaraca u ovoj industriji krenulo tim putem (plastičnih operacija). Jednostavno to ne shvatam. Treba da prihvatiš starenje. Život je dragocen, a kad izgubiš mnoge ljude, shvatiš da je starenje dar", objasnila je ona.

Zvezde "Seksa i grada", Sara Džesika Parker, bila je na udaru zbog svog izgleda. Iako je jasno da je od emitovanja prošlih epizoda prošlo mnogo godina i da su glumice u međuvremenu dobile koju godinu, boru i sedu, izgleda da se poznatim damama starenje teško prašta. 

"Postoji takva mizogina reakcija na nas, tako nešto se nikad ne događa kad je u pitanju muškarac. Sedim s Endijem Koenom, koji ima glavu prekrivenu sedom kosom i on je izvrstan. Zašto je za njega to okej? Ne znam šta da kažem ljudima", rekla je Sara.

Osim toga, glumica se požalila da konstantno sluša "seda kosa, seda kosa, seda kosa".

saru džesiku parker napali su zbog sede kose
Jose Perez/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia 

"Skoro da imam osećaj da ljudi ne žele da mi budemo zadovoljne sobom, kao da uživaju u tome da nas boli to ko smo danas, bez obzira na to biramo li da starimo prirodno ili činimo nešto što nam pomaže da se osećamo bolje.

Znam kako izgledam. Nemam izbor. Šta mogu da uradim? Da prestanem da starim? Da nestanem?", rekla je glumica.

Glumica Šeron Stoun je 2020. godine govorila na ovu temu i ženama poslala snažnu poruku.

"U 57. godini osećam se samouverenije nego ikad. S godinama sam postala selektivniji oko toga s kime provodim svoje vreme i više nisam opednuta svojim izgledom. Ideja večne mladosti je mit i volela bih da sam to naučila mnogo ranije. Ne želim da izgledam mlađe, želim da budem žena koja najbolje izgledala u svojim godinama", rekla je Šeron Stoun pre tri godine.

"Svaka žena bi morala da dođe u tu fazu gde može ponosno da kaže, pnosna sam na to što jesam", zaključila je ona.