U trenutku kada se zemlja raspada, kada su protesti na sve strane, malo ko bi očekivao da će se neko ko je na vlasti, u ovom slučaju ministarka za socijalnu ekonomiju i francuska udruženja Marlen Skijapa odlučiti za to da pozira polugola na naslovnici Plejboja.

Podsetimo, u Francuskoj su trenutno ogromni nemiri nakon što je Makron najavio nove penzione reforme, te je tako predloženo da se starosna granica za odlazak u penziju poveća sa 62 na 64 godine. I ona, u takvom trenutku, neko odluči da se skine i pozira u časopisu za odrasle, doduše, sa kojom krpicom na sebi (ipak je ministarka, kao), a njen intervju na 12 strana navodno obuhvata prava žena i LGBTQ osoba.

Njenu odluku da se pojavi na naslovnoj strani kritikovale su pojedine kolege političari, ali i narod koji ne može da veruje šta je ministarka uradila. 

- Gde je poštovanje prema francuskom narodu? Prema ljudima koji će morati da rade još dve godine duže, koji protestuju, kojima se ovi dani neće platiti, koji nemaju da jedu zbog inflacije. Nemam problema s tim da se ženska tela izlažu bilo gde, ali postoji društveni kontekst - rekla je predstavnica Zelenih Sandrin Rosu.

"FRANCUSKA VLADA JEDVA PREŽIVELA!" Stručnjaci o nemirima u Francuskoj i njihovim posledicima EVO ŠTA JE MAKRONOVA TAKTIKA Kurir televizija

Ona nije bila jedina žena i političarka koja je osudila ovaj potez Marlen. Takođe, i francuska premijerka Elizabet Born navodno je pozvala telefonom Šipu kako bi joj rekla da poziranje za Plejboj nije prikladno, a naročito nije normalno da to uradi sada.

Ipak, Skijapa ne smatra da je pogrešila. Naprotiv. Ona je svoje negodovanje izrazila i na Tviteru. 

- Branim prava žena da rade što žele sa svojim telima: svuda i stalno. U Francuskoj su žene slobodne. Smetalo to licemerima ili ne- poručila je ona, međutim, sa njenim stavom nisu se složili ljudi.

"Da, slobodne smo da poziramo za Plejboj. Baš kao što ste slobodni da postanete porno glumica, striptizeta ili vlasnik OnlyFansa da pokažete svoju golotinju. Ali da li se to mora učiniti da bi se odbranila ova sloboda? Da li su to i vaša funkcija kompatibilni?", "A šta je sa ženama koje upravo sada protestuju za pravo da odu u penziju žive", "Dok narod gladuje, ona pokazuje grudi", "Marlen, skidaj se, niko ti to ne brani, ali postoje bitnije stvari trenutno od tvojih si*a. Ta prava o kojima pričaš upravo su ugrožena"... samo je delić koji se mogao pročitati.

Podsetimo, Skijapa je inače bila autorka i blogerka koja se bavila ženskim pitanjima, pre nego što ju je Makron imenovao za ministarku 2017. godine. Dok je bila na funkciji ministra za jednakost, uvela je zakone kojima će prozivke i ulično uznemiravanje učiniti nezakonitim. Ona je takođe svojevremeno pohvalila francusku kampanju pokrenutu na društvenim mrežama još u doba #MeToo pokreta, pod nazivom "expose your pig".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!