Šeron Stoun možda ima 68 godina, ali izgleda daleko mlađe. Svoju mladolikost ne duguje intervencijama ni filerima, iako ih jeste radila u dalekoj prošlosti, ali su zdravstveni problemi bili rez, nakon čega je promenila svoj život. 

Šeron Stoun ima 68 godina ali izgleda daleko mlađe.
- / The Photo One / Profimedia 

Zapravo, njena upornost da odoleva modernim standardima lepote i da bude istrajna u tome da ne koristi botoks i slično, koštala ju je čak i ljubavi.  

Naime, prošle godine kada je pozirala na naslovnici Vogue Arabia prvi put je progovorila o nekim traumatičnim događajima iz prošlosti. 

Naime, nije tajna da je u prošlosti bila jedna od redovnijih kod plastičnog hirurga, međutim, sa svim je prestala nakon umalo fatalnog moždanog udara, nakon kojeg kojeg su joj davali samo 1 posto šanse da preživi. Glumica je nakon svega učila da hoda i priča, i danas je sve loše konačno ostavila iza sebe, međutim, na tom putu doživela je i velika razočaranja.

Tako je, primera radi, svoje protivljenje botoksu učvrstila nakon što ju je mlađi partner koji se polomio dok je nije smuvao, pitao da li bi se podvrgla toj intervenciji. Šeron je izjavila kako bi verovatno i za njen i za njegov ego bilo dobro kad bi ubrizgala botoks, ali ona to ne želi i nakon toga njihova veza se raspala.

Šeron Stoun je ostavio dečko jer je odbila botoks.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ona nije želela da otkriva s kojim partnerom joj se ovo desilo, ali je rekla kako ga je nakon toga videla samo jednom i da više nije bio zainteresovan za nju.

- Ako za nekoga nisam ništa više od lepog lica, onda se lako nađe put do izlaza - izjavila je glumica.

Šeron je odustala od bilo kakvih kozmetičkih intervencija nakon što je zbog anurizme koja ju je skoro ubila, pretrpela dug period oporavka i komplikovanu operaciju koja je trajala sedam sati.

- Smatram da mogu da govorim u ime velikog broja žena kad kažem da se svi čini tako da se mi osećamo potlačeno i nesigurno u ovom svetu. Ja osećam da je ovo najuzbudljiviji i najkreativniji period mog života, nikad nisam bila ovoliko srećna - rekla je tada glumica.

Kada je reč o njenom mladolikom izgledu, glumica se pridržava 6 jednostavnih pravila. 

1. Manje je više

Dan počinje osnovnom negom – umivanjem i temeljnim pranjem zuba. Ovaj osvežavajući pristup brizi o sebi znači da je manje u stvari više. Blistav osmeh je dokaz efikasnosti takve rutine.

2. Voli jednostavne i pristupačne proizvode

Hidriranje kože kremom godinama je ključna komponenta rutine za negu Šeron Stoun. Njen najdragoceniji deo je starinska krema za lice koju joj je majka dala kada je imala 12 godina i savetovala joj da je koristi dva puta dnevno. "Rekla mi je: 'Maži ovo ujutru i uveče i bićeš mi zahvalna do kraja života'. I jesam joj i dan-danas zahvalna. Pomoglo je da mi koža ostane jedra i blistava", kaže glumica.

3. Kosu pere samo jednom ili dva puta nedeljno

Ređe pranje pomaže kosi da se odmori, omogućava joj da zadrži priorodnu masnoću i ostane nahranjena, smatra glumica. Stounova takođe veruje da preparate treba češće menjati, pa pri ruci uvek ima najmanje četiri različita brenda.

4. Nema nege bez pilinga

Stounova čvrsto veruje u moć eksfolijacije da bi se postigla čista i zdrava koža. "Mislim da je bitno da redovno čistite kožu", savetuje. "Verujem da to treba raditi na jednostavan način. Samo operite lice toplom vodom i očistite dobrim pilingom".

5. Kozmetičke procedure su individualne

Glumica shvata da svako ima svoj put i ubeđenja vezana za izgled. "Ako želite plastičnu operaciju, samo napred, uradite je. Ali ako ne želite, ne morate", rekla je u intervjuu za Harpers bazar. Što se nje tiče, u prošlosti je eksperimentisala sa injekcijama kako bi povećala usne, ali je nakon toga izgledala, kako kaže, "kao pastrmka". Sada bira prirodan izgled.

6. Unutrašnja lepota je prioritet

Prava lepota dolazi iznutra, veruje je glumica, i zbog toga bira da ne unosi u telo jako prerađenu hranu, gazirane sokove i kofein. U isto vreme se ne odriče onoga što voli, poput mesa i crne čokolade, i ne nameće sebi ograničenja. "Jedem ono što mi se jede", kaže Stounova. Kada je reč o fitnesu, uživa u pilatesu, kružnom treningu i plesu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

d