Princ Hari našao se u nebranom grožđu nakon što se zbog svega što je izneo u svojoj biografiji, povelo pitanje njegove američke vize. Naime, zbog svoje ispovesti o upotrebi narkotika mogao bi da izgubi pravo boravka u SAD, rekli su eksperti za Page Six.

"Priznanje upotrebe droge obično je osnov za neprihvatljivost", kaže bivši federalni tužilac Niama Rahmani.

"To znači da je viza princa Harija trebalo da bude odbijena ili ukinuta jer je priznao da je koristio kokain, pečurke i druge droge", istakao je.

princ Hari mogao bi da izgubi vizu.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Rahmani, predsednik advokatske organizacije West Coast Trial Lawyers, dodaje da "nema izuzetaka za kraljevsku porodicu", čak i ako je samo u pitanju "rekreativna upotreba".

Podsetimo, vojvoda od Saseksa je u svojim memoarima "Spare", objavljenim u januaru, otkrio da je "mnogo pio", koristio kokain i pušio travu tokom svog života.

Iako je Hari (38) tvrdio da je koristio kokain samo kao tinejdžer, on je takođe priznao da je eksperimentisao sa psihodelicima i u odrasloj dobi.

Princ je tokom onlajn ćaskanja sa stručnjakom za traumu Gaborom Mateom ranije ovog meseca rekao da smatra da su halucinogene droge "osnovni" deo njegovog života.

"Bilo je to čišćenje vetrobrana, uklanjanje filtera života — svih slojeva filtera — sve mi je bilo rasčišćeno i donelo mi osećaj opuštenosti, olakšanja, udobnosti, lakoće koju sam uspevao da zadržim na neko vreme. vreme", podelio je tada.

"Počeo sam to da radim rekreativno, a onda sam počeo da shvatam koliko je to dobro za mene", dodao je Hari. 

Sa druge strane, advokat Džejms Leonard, koji je zastupao Džoa Giudisa u njegovom imigracionom slučaju, ne slaže se sa Rahmani da je Harijev status u SAD tako visoko ugrožen.

Princ Hari priznao je da rekreativno koristi droge.
Youtube 

"Bez bilo kakve krivične prijave u vezi sa drogom ili alkoholom ili bilo kakvog nalaza pravosudnih organa da je princ Hari uobičajeni korisnik droge, što očigledno nije, ne vidim nikakav problem sa otkrivanjima u njegovim memoarima u vezi sa rekreativnim eksperimentisanjem sa drogom", kaže za Page Six istaknuti advokat iz Nju Džersija.

Leonard objašnjava da bi korisnici droga koji nisu državljani SAD morali da daju imigracionim službenicima razlog da pokrenu istragu o statusu pojedinca, poput krivičnog dela.

"Morate da im date nešto što bi to izazvalo, a otkrivajući to u knjizi, da ste eksperimentisali sa drogom kada ste bili mladić, mislim da vas to ne dovodi do toga", dodaje advokat slavne ličnosti.

Rahmani međutim, napominje da bi rupa u zakonu za korisnike droga koji žele da ostanu u SAD bila da oni "dobiju izuzeće" kao dokaz da je njihova zloupotreba supstanci "u remisiji".

princ Hari bi bio "miran" ako je godinu dana u remisiji.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Neko se smatra u remisiji nakon što je godinu dana trezan", objašnjava Rahmani. "Zahtev za odricanje zahteva od lekara da dostavi medicinsku dokumentaciju, ali nije jasno da li je princ Hari podneo takav zahtev jer imigracioni dosijei nisu javni", dodao je.

Advokat Adair kaže da ranija rekreativna upotreba droga "nije nešto što je verovatno bilo pomenuto u intervjuu za vizu", tako da to verovatno nije bio problem tokom Harijevog procesa odobravanja.

"Korišćenje droge bi moglo da bude problem da je ikada bilo hapšenja, optužbe ili osude, ali rekreativna upotreba verovatno se ne bi pojavila u intervjuu za vizu", zaključuje advokat iz Teksasa.

"Ako je imao krivičnu prijavu, to bi moglo apsolutno uticati na njegov status i na to da li će biti obnovljen ili ukinut", a s obzirom da je u Britaniji bilo takvih situacija, ostaje da vidimo da li će doći do nekih promena kada je reč o prinčevoj vizi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!