Metju Broderik, suprug slavne glumice Sare Džesike Parker proslavio je svoj 60. rođendan, a iako se ne pojavljuje toliko u javnosti kao ranije, i dalje je aktivan u svetu glume, ponajviše na Brodveju. Doduše, čini se da glumac već neko vreme pokušava da se vrati u Holivud, s obzirom da je igrao u novom filmu "No Hard Feelings" sa Dženifer Lorens, ali se mu kritike, bar za sada, nisu toliko naklonjene. 

Broderik se nedavno i pojavio na premijeri četvrte sezone serije "Succession" što je mnoge iznenadilo jer ovakva dešavanja izbegava u širokom luku, odnosno, važi za nekog ko se bez preke potrebe ne pojavljuje na crvenom tepihu. 

Metju Broderik konačno se pojavio u javnosti.
Marion Curtis/StarPix for HBO Originals/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia 

Međutim, priča je u prošlosti bila potpuno drugačija. Bio je jedan od najomiljenijih glumaca u Holivudu, a gotovo da nije bilo hit komedije u kojoj nije igrao. Ruže su mu cvetale i na ljubavnom planu, i činilo se da je samo nebo granica za ono što može i ume.

Međutim, kako to obično biva, kada slava udari u glavu, retko se prođe bez posledica. Davnih osamdesetih, učestvovao je u nesreći koja mu je potpuno promenila život, i kako mnogi smatraju, otvorila vrata Brodveja. 

Naime, on je te kobne 1987. bio na odmoru u Irskoj kada je greškom prešao u suprotnu traku i izazvao težak sudar u kojem su poginule Ana Galager i njena majka Maragert Doerti. Ćerka je imala 28 godina, a majka 63.

Metju je zbog udesa imao prelom rebra i potres mozga. Posle nesreće, u razgovoru sa policijom, rekao je da se uopšte ne seća nesreće, kao ni okolnosti pod kojima je do nje došlo.

- Jedino čega se sećam da sam se probudio u bolnici i da sam imao čudan osećaj u nozi - rekao je tada glumac policiji.

Između ostalog Broderik je tvrdio da pati od delimične amnezije, da bi potom priznao krivicu. Iako je bio glavni krivac za nesreću, umesto pet godina zatvora, osuđen je za neopreznu vožnju, i platio je kaznu od 175 dolara.

Metju Broderik u nesreći je usmrtio majku i ćerku.
Shutterstock 

Međutim, iako je ovo jedan od najvećih skandala koji mu je obeležio karijeru, za njegovo ime vezivala se i preljuba koja je procurila u javnost. On je tada priznao da je zavisnik od seksa, a uprkos svemu, Sara mu nije okrenula leđa već mu je pomogla da ozdravi.

Metju Broderik priznao je da je bio zavistan od seksa.
Shutterstock 

Par ima troje dece. Pet godina od venčanja dobili su sina Džejmsa Vilkija. Uz pomoć surogat majke 2009. godine dobili su bliznakinje Loretu i Tabitu.

Kada je reč o karijeri, i tu je došlo do zaokreta. Naime, nakon nesreće, Holivud je Broderiku gotovo zalupio vrata. Ljudima je bilo nepojmljivo da je za 2 izgubljena ljudska života platio smešnu kaznu. Svakodnevno su ga bombardovali naslovi da je osrednji glumac, da mu je karijera gotova i slično.

No, Brodvej voli "gubitnike". Doduše, da biste igrali na njegovim daskama, gluma mora da bude A-klase, te je Metju radio sve što je u njegovoj moći da svoj talenat podigne na nov nivo. I isplatilo se. Redovan je u predstavama, i zahvaljujući pozorišnoj karijeri, Holivud konačno popušta stege, dajući mu šansu za nov početak, a da li će u tome uspeti, ostaje da vidimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!