Metju Broderik nekada je bio jedan od najpopularnjih glumaca u Holivudu. Gotovo da nije bilo hit komedije u kojoj nije igrao, a ruže su mu cvetale i na privatnom planu, s obzirom da je u braku sa čuvenom Keri Bredšo, odnosno koleginicom Sarom Džesikom Parker.

Međutim, kako to obično biva, kada slava udari u glavu, retko prođe bez posledica. Naime, slavnog glumca gotovo da nije moguće uopšte videti u javnosti. Iako se i dalje pojavljuje na velikom platnu, više je fokusiran na glumu u pozorištu gde je izgradio bogatu karijeru, pogotovo ako se uzme u obzir da igra na čuvenom Brodveju.

Metju Broderik retko se pojavljuje u javnosti.
Shutterstock 

Zapravo, mnogi smatraju da mu je nesreća u kojoj su život izgubile majka i ćerka otvorila vrata Brodveja.

On je 1987. godine tokom odmora u Irskoj, greškom prešao u suprotnu traku na putu i izazvao težak sudar u kojem su poginule Ana Galager i njena majka Maragert Doerti. Ćerka je imala 28 godina, a majka 63.

Metju je zbog udesa imao prelom rebra i potres mozga. Posle nesreće, u razgovoru sa policijom, rekao je da se uopšte ne seća nesreće, kao ni okolnosti pod kojima je do nje došlo.

- Jedino čega se sećam da sam se probudio u bolnici i da sam imao čudan osećaj u nozi- rekao je tada glumac policiji.

Između ostalog Broderik je tvrdio da pati od delimične amnezije, da bi potom priznao krivicu. Iako je bio glavni krivac za nesreću, umesto pet godina zatvora, osuđen je za neopreznu vožnju, i platio je kaznu od 175 dolara.

Međutim, iako je ovo jedan od najvećih skandala koji mu je obeležio karijeru, za njegovo ime vezivala se i preljuba koja je procurila u javnost. On je tada priznao da je zavisnik od seksa, a uprkos svemu, Sara mu nije okrenula leđa već mu je pomogla da ozdravi. 

Metju Broderik danas je u srećnom Braku sa Sarom Džesikom Parker.
Shutterstock 

Pet godina od venčanja dobili su sina Džejmsa Vilkija. Uz pomoć surogat majke 2009. godine dobili su bliznakinje Loretu i Tabitu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!