Kada je objavljeno da će Beograd postati domaćin jednog od najvećih svetskih događaja Red Bull SoundClash, mnogi su s nestrpljenjem iščekivali ko će se naći na čuvenoj "crti" i odmeriti glasove. Podsetimo, prvi Red Bull Sound Clash event održan je još davne 2006. u Holandiji, a potom i u Belgiji, Mađarskoj, Austriji, Rusiji, Japanu, Australiji, SAD-u i mnogim drugim zemljama, a najbliže što je bio našoj zemlji bilo je 2014. godine u Zenici, kada su se na bini našli avangardna rok grupa Dubioza Kolektiv i srpski alt rokeri S.A.R.S.

SoundClash nije niti tipičan koncert, niti takmičenje, iako ima elemente "odmeravanja snaga", odnosno izvođači pevaju i sostvene i suparničke hitove u originalnim i novim angažmanima. Međutim, ovogodišnji SoundClash koji će se održati 2. juna na Donjem Kalemegdanu defintivno donosi nešto što na ovim prostorima nije viđeno - dve velike zvezde, jedna sa trep, druga sa folk scene, ukrstiće glasove u najvećem muzičkom obračunu. 

Lepa Brena i Senida učestvuju na SaoundClash festivalu.
UROS 

Koncert koji će definitivno ući u istoriju muzičke scene, prvi put se dešava na našim prostorima, a pravo iznenađenje je usledilo kada se saznalo da su akterke niko drugo do Senidah i Lepa Brena

Sa jedne strane je Lepa Brena, legenda narodne muzike čija karijera traje pune 42 godine, sa druge strane slovenačka senzacija koja je, iako je karijeru započela još 2010, pravu popularnost doživela tek 2017. sa čuvenom pesmom "Slađana", i donela na Balkan novi, svetski zvuk.

Samim tim, nije isključeno da će upravo "Slađana" biti jedna od pesama koje će Brena pevati, ili "Behute", dok ćemo Senidu čuti kako izvodi "Mile voli disko". Spoj nespojivog i spektakl u najavi, morate se složiti!

Lepa Brena i Senidah odmeriće snage 2. juna.
UROS 

Inače, ideju za ovaj neverovatan projekat dobile su nakon što su se srele na Story.hr eventu, gde su, uz pomoć Red Bulla zajedničku  ideju pretočile u realnost. Na pitanje kako je reagovala kada je dobila priliku da učestvuje u ovom projektu sa jednom od najpoznatijih žena na ovim prostorima ikada, Senidah je kroz osmeh odgovorila:

"Pa, možete misliti kako sam reagovala. Svakako mi je ogromna čast da zajedno stanem na binu sa Lepom Brenom koju pratim od malena, i jako se radujem"

"Ovo je isto spenica više za mene, u pripremama smo laganim", rekla je i dodala da su već krenule sa pripremama, doduše laganim, ali da nema problem jer sve Brenine pesme zna, te da joj neće biti problem da ih otpeva. 

Senidah je uzbuđena što će biti na bini sa Brenom,
UROS 

Senidah je ispričala i da je već rekla Breni da neke njene pesme mora da otpeva, ali je i priznala da je već čula kako neke numere zvuče u izvedbi legende narodne muzike.   

Inače, Posetioci će imati priliku da vide nešto novo, neobično, kako kada je reč o samom izboru pesama, tako i kada je reč o koreografijama, scenskom nastupu, ali i izgledu bine, i produkcije. Pre svega, scene će biti jedna nasuprot druge, ali će biti povezane pasarelom, i očekuje se da publika aktivno učestvuje u toj priči.

Senidah neće imati duet sa Brenom.
UROS 

Od dueta ništa!

Iako nema sumnje da nas očekuje spektakl na kalemegdanu, te su i Brena i Senidah pune reči hvale jedna za drugu, kada je reč o duetu, čini se da ovakve saradnje ipak (za sada), neće doći. "Ne možemo pričati toliko o tome, ne znam šta bih pevala sa jednom ženom, ljubavnice, drugarice. Pričala sam sa Marijom Šerifović jednom na tu temu, postoje sigurno kompozitori i tekstopisci kao što je bila pokojna Marina, kojoj sam najviše na svetu verovala, čisto sumnjam da može jedan tekstopisac da napiše jedan tekst koji bi pevale dve žene, a da to bude nešto lepo i plemenito. Nikad ne reci nikad, meni i njoj je cilj ako pevamo duet da bude savršeno" ispričala je Brena.

Lepa Brena i Senidah za Kurir o budućem duetu i zajedničkoj saradnji Kurir

Inače, Posetioci će imati priliku da vide nešto novo, neobično, kako kada je reč o samom izboru pesama, tako i kada je reč o koreografijama, scenskom nastupu, ali i izgledu bine, i produkcije. Pre svega, scene će biti jedna nasuprot druge, ali će biti povezane pasarelom, i očekuje se da publika aktivno učestvuje u toj priči.

Lepa Brena MONDO

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!