Američka glumica i zvijezda serije "Dadilja" Fren Drešerpojavila se nakon nekog vremena u javnosti i to na dodeli nagrada SAG u Los Anđelesu, gde se družila sa svojim bivšim suprugom Piterom Markom Džejkobsonom.

Bivši supružnici pozirali su zajedno na crvenom tepihu, a družili su se i tokom svečane ceremonije i tako pokazali koliko su i danas bliski. Ona je za retki javni izlazak odabrala crnu haljinu sa šljokicama u kojoj je istakla vitku figuru, dok je Piter bio elegantan u crnom odelu.

Fren se proslavila pre 30 godina zahvaljujući seriji "Dadilja", a zbog natapirane kose, crnih lokni i vrckave naravi svi je se i danas jako dobro sećaju. Iako danas uživa u zasluženoj penziji i se kloni medija koliko može, njena životna priča mnoge fascinira još uvek.

Fren Drešer s bivšim mužem
John Salangsang for People / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Svoju je karijeru započela kao misica koja je u SAD-a zastupala državu Njujork, a vrlo rano upoznala je i svog budućeg supruga Pitera, za kojeg se udala 1978. sa samo 21 godinom.

Ali, 1996. godine njihovoj je ljubavi došao kraj, a razvod je bio finaliziran 1999. godine. Piter Mark se izjasnio kako je nakon dugogodišnjeg braka shvatio da je homoseksualac, a par je uprkos bračnom brodolomu ostao u prijteljskim odnosima te su dugo poslovno sarađivali.

"Naša ljubav je jedinstvena, retka i beskrajna. Osim kada je iritantan", rekla je o svom bivšem suprugu Fren jednom prilikom. Nakon što joj se bivši izjasnio kao homoseksualac, Fren se aktivno uključila u grupe za promovisanja prava LGBTQ zajednice.

Dok su bili u braku, zajedno su proživeli i jedno traumatično iskustvo. U januaru 1985. godine dvojica pljačkaša provalila su u njihov dom u Los Anđelesu. Dok je jedan pljačkao stan, drugi je silovao Fren i njenu prijateljicu držeći im pištolj prislonjen uz glavu. Frenin suprug bio je prebijen, zavezan i nateran da svedoči celoj sceni. Glumici su nakon toga trebale godine da se oporavi od tog tragičnog događaja, a još duže da o njemu progovori u javnosti.

fren je svet osvojila ulogom dadilje
Shutterstock 

Iako se protiv svega borila pozitivnošću, to joj nije pomoglo da teško ne oboli. Fren je tako 2000. dijagnostikovan rak grlića maternice, zbog kojeg prošla kroz zahvat histerektomije. Nakon što joj je izvađena maternica, Fren je proglašena potpuno zdravom, ali nikada nije imala dece i posle Pitera Marka nije se udavala. 

"Dugo godina se nisam nosila i bavila s boli koju je silovanje uzrokovalo. Na kraju sam završila s karcinomom. Telo je odlučilo da se slomi i stvori bolest. Bilo je to veliko iskustvo za mene.

Nisam srećna što sam imala karcinom i ne želim ga nikome, ali bolja sam osoba postala posle toga. Nekada najbolji darovi dolaze u najružnijim pakovanjima", rekla je glumica koja je oslojila publiku širom sveta.

fren je zbog tragičnog događaja obolela od raka
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!