Monika Beluči u šestoj deceniji života i dalje intrigira javnost, od tinejdžerskih dana kada se pojavila kao manekenka pa sve do poslednjih nekoliko godina kada je u četrdeset šestoj godini postala majka, a sada i da ima novog dečka.

Zajedničke fotografije na kojima se vidi kako sa rediteljem Timom Bartonom šeta ruku pod ruku ulicama Pariza objavio je „Paris Match“ i opisao njihov spoj kao „udar sudbine“.

Oni su spoj koji niko nikada nije očekivao. Njihova veza se razvijala u najvećoj tajnosti, a prvi put su se sreli u Kanu 2006. godine, ali su se varnice navodno prvi put javile prošlog oktobra na filmskom festivalu Lumiere u Lionu. 

Dok je Monika simbol ženstvenosti i već decenijama jedna od najpoželjnijih glumica, njen partner je kultni reditelj, poznat po pomalo mračnoj ikonografiji i uvrnutom smislu za humor. Barton u filmskoj industriji dobro je poznat po svojoj gotskoj fantaziji i estetici, zbog čega ga zovu i "čudak", a poslednje njegovo ostvarenje je ultra popularna Netfliksova serija "Wednesday"

Ono što im je zajedničko, a da javnost zna, jeste buran ljubavni život. Monika Beluči je bila udata za Vensana Kasela četrnaest godina, sa kojom je dobila ćerke, a sa bivšim partnerom je ostala u dobrim odnosima.

Ko je novi dečko Monike Beluči?
Nicolas Liponne / AFP / Profimedia 

Tim Barton je bio 4 godine u braku sa nemačkom glumicom Lenom Giesekom. Nezadovoljan brakom, Barton je iznenada prekinuo njihovu vezu, a potom upoznao Lizu Meri sa kojom je bio samo veren od 1993. do 2001. godine. Potom je uplovio u vezu sa glumicom Helenom Bonam Karter koja je već bila deo emotivne drame koleginice Ema Tompson koja je javno govorila kako ju je muž varao sa Helenom devedesetih godina. Iz duge veze dobili su dvoje dece, a rastali su se nakon 13 godina 2014. godine, a zvanično krajem maja 2022. godine.

Helena Bonam Karter i Tim Barton su bili u vezi 13 godina.
Dominic Lipinski / PA Images / Profimedia 

Kako su tada izjavili iz PR tima glumice, par se sporazumno rastao i ostao u prijateljskim odnosima, piše „People“.

Helena i Tim se nikada nisu venčali, a upoznali su se prvi put 2001. godine, kada je Barton režirao film „Planeta majmuna“ u kojem je igrala Karter. Od tog trenutka u više navrata radili su zajedno na različitim filmskim ostvarenjima.