Jovana Švonja, odnosno Đorđević kako se preziva nakon udaje za fudbalera Filipa Đorđevića, od samog početka karijere bila je jedna od najatraktivnijih manekenki koja je malo koga ostavljala ravnodušnim. Beležila je ogromne uspehe u svetu modelinga upravo zahvaljujući nesvakidašnjoj prirodnoj lepoti, ali i radnoj etici koju vuče od tinejdžerskih dana.

Naime, iako potiče iz imućnije porodice, Jovana nije u životu dobila sve na tanjiru. Tako, mnogi ne znaju da je njen prvi posao bio upravo da radi na očevoj pumpi i briše šoferke kada je imala samo 15 godina, što je i otkrila jednom prilikom na Tviteru.

- Sa 15 godina sam radila na tatinoj pumpi, brisala sam šoferke. Tata nije bio oduševljen idejom, ali je mama insistirala da novac za užinu zarađujem sama - napisala je manekenka tada.

Upravo jer je u ranim godinama naučila da zaradi za svoj "hleb", nije iznenađujuće što se u životu borila kao lavica da stvori ime i karijeru mnogo pre nego što je postala "gospođa Đorđević". 

Ipak, iako je ređala uspehe van granica naše zemlje, pažnju domaće javnosti privukla je 2010. godine kada se pronela priča da je zbog svađe sa bivšim dečkom pokušala da naudi sebi skokom sa mosta "Duga" u Novom Sadu. Ona je kasnije demantovala ove navode, objasnivši da nikada nije ni pomislila na tako nešto. Tada je izjavila da se skok nikada nije ni dogodio, već da je reč o nezgodi.

- Svako ko me poznaje zna da sam osoba puna entuzijazma i volje za životom, te je ta priča smešna i daleko je od istine - rekla je Jovana svojevremeno za "Story". Samo dve godine kasnije, manekenka je doživela novi peh.

Ona je 2012. godine tokom snimanja upala u vodu čija je temperatura iznosila 90 stepeni, zadobila opekotine na 50 odsto kože na telu i ostala bez kose.

Brzom reakcijom njenog brata i hitnom intervencijom lekara, uspela je uspešno da se oporavi. U bolnici je provela tri nedelje, a kako je ranije govorila, nije dozvolila da ovaj traumatičan događaj ostavi posledice na njen život.

Danas sve loše je ostavila iza sebe. Veoma je aktivna na Instagramu, gde redovno objavljuje provokativne fotografije i snimke, a pratioci često komentarišu kako izgleda odlično.

jovana đorđević često objavljuje provokativne fotografije.
Instagram 

Kako su domaći mediji pisali, Jovana je imala nekoliko intervencija o čemu je i sama pričala. Uvećala je grudi i usne, iz kojih je kasnije izvadila silikon. Takođe je operisala i nos.

- Zato što sam bila idiot! Dosada, hir, ne znam! Ništa lepša nisam zbog toga, štaviše... To je jedina stvar koju bih promenila da mogu, ali nažalost - ne mogu - napisala je supruga fudbalera Filipa Đorđevića kada su je na mrežama upitali zašto je nekoliko puta operisala nos.

- Budite pametne, promislite svaku odluku dobro, pre nego što se odlučite na nešto što je trajno i nepovratno - zaključila je Jovana koja danas sa suprugom živi na relaciji Italija-Srbija, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Instagram Pogledajte neka od najlepših izdanja Jovane Đorđević

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!