Sinoć je održana dodela Gremi nagrada, najprestižnijeg priznanja u svetu muzike.

Bijonse je ušla u istoriju pošto je osvojila najbolji dens/elektronski album za svoj euforični plesni opus Renaissance. Time je pretekla mađarsko-britanskog dirigenta Džordža Šoltija, čiji je rekord od 31 Gremija postojao više od 20 godina.

Slavna 41-godišnjakinja propustila je crveni tepih, kao i proglašenje ostalih dobitnika, ali se ipak pojavila na sceni Crypto.com arene u Los Anđelesu kako bi preuzela svoj rekordni, 32. trofej u karijeri. Ona je sinoć dobila još tri nagrade, uključujući Gremi za najbolju R&B pesmu godine "Cuff It".

Bijonse je na binu izašla u atraktivnoj, skupocenoj kreaciji koja definitivno ostavlja utisak, a potpisuje je Gucci. Haljinu krasi gornji deo u formi korseta od satena i to u boji kože, koji je istakao grudi slavne pevačice, dok je donji deo u formi metalik srebrne suknje sa volanima i ogromnim šlicem.

Bijonse je izdanje upotpunila srebrnim sandalama i crnim kožnim rukavicama, a odlučila se za suptilnu šminku u tonovima breskve, kao i ležerne talase u kosi.

Queen B je održala i kratak govor, pokušavajući da zadrži suze, u kome se zahvalila svojim najmilijima. "Hvala vam puno. Trudim se da ne budem previše emotivna. Pokušavam samo da prigrlim ovu noć. Želim da zahvalim Bogu što me je štitio. Hvala ti, Bože! Želela bih da zahvalim i svom ujaku Džoniju koji nije ovde. Ali, prisutan je duhom! Želim da se zahvalim svojim roditeljima, ocu, majci, jer su me voleli i gurali napred. Želela bih da se zahvalim i svom lepom mužu, svojoj prelepoj deci koja su kod kuće i gledaju ovo. Želela bih da se zahvalim i kvir zajednici na njihovoj ljubavi. Hvala vam puno, Gremi! Hvala vam", rekla je pevačica.

Bijons osvojila 32 gremi nagradu.
Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sve u svemu, Bijonse je osvojila četiri nagrade na ceremoniji – ali je ponovo ostala bez glavne nagrade za koju su svi navijali – „Album godine“.

Ona je sada izgubila ovu nagradu četiri puta – javnost je na to najviše pažnje obratila 2017. godine, kada je njeno ispovedno remek delo „Lemonade“ izgubilo nagradu od Adel za album „25“. Ove godine su obe, ponovo, bile nominovane u istoj kategoriji koju je osvojio Heri Stajls.