Slavna glumica Mini Drajver proslavila je 53. rođendan, i definitivno konačno živi život o kakvom je oduvek maštala. Ostvarena je na svim poljima, redovno je zovu na audicije i glumi u najvećim hit filmovima, i kako stvari stoje, nema nameru da stane. Podsetimo, za čuveni blokbaster "Dobri Vil Hanting" bila je nominovana i za Oskara, i važi za jednu od najtalentovnaijih umetnica u Holivudu, ali stvari nisu bile oduvek takve. 

Mini Drajver danas je jedna od najcenjenijih u Holivudu.
Shutterstock 

Iako se danas njeno ime izgovara sa poštovanjem, u dalekoj prošlosti se, ni kriva, ni dužna našla na meti tabloida i podsmeha nakon što ju je javno ostavio tadašnji dečko, poznati glumac Met Dejmon. Njihov raskid i dan-danas opisuju kao jedan od najvećih blamova, a glumici je nakon svega bilo potrebno dosta vremena da se oporavi od javne sramote.

Naime, Dejmon i Drajver upoznali su se i zavoleli na snimanju filma "Dobri Vil Hanting" 1997. godine, a strast je odmah planula. Hemija je bila vidljiva i na ekranu, a njihov čuveni poljubac u ovom ostvarenju proglašen je najlepšim te godine na velikom platnu.

Malo je reći da su glumci ubrzo postali omiljeni "it" par Holivuda, a javnost je bila željna detalja njihove veze. Njihova ljubav trajala je godinu dana, i uveliko su se najavljivala "crkvena zvona", a onda se odigrao trenutak koji je Mimi ponizio i kao nečiju partnerku, i kao ženu.

Naime, iako je sve delovalo idealno do tog trenutka, Dejmon se pojavio u lajv emisiji Opre Vinfri koju su, bez preterivanja u uživo prenosu pratili milioni ljudi, i iznenadio sve svojim odgovorom po pitanju partnerke.

- Pa, ja sam slobodan. Bio sam s Mini neko vreme, ali više nemamo romantičnu vezu. Mi smo samo dobri prijatelji i mnogo je volim... Mnogo mi je stalo do nje. Značimo jedno dugom mnogo. Nije nam bilo suđeno, znate? Ako nije suđeno, nije suđeno.

Sve bi to bilo u redu i čak i pohvalno da sa takvim poštovanjem govori o bivšoj da je Mini znala da više nisu zajedno. Ono što se dogodilo prokomentarisala je glumica nakon emisije.

- Šteta što je Met sve to rekao dok je gostovao kod Opre. Očigledno mu se činilo prigodnim da celom svetu objavi da smo raskinuli, a i dalje mislim da je to bilo nepristojno. Naravno, mesec dana ranije u drugom šouu pričao je koliko me voli i kako nam je super zajedno - rekla je razočarano.

Drajver je u tom trenutku njega smatrala dečkom, a navodno pre emisije s njom nije razgovarao ni o čemu. Inače, njena porodica je sve vreme tokom njihove veze bila zabriinuta za nju i smatrala da će na kraju ona biti ta koja je povređena.

- Moja porodica je volela Meta, nije to bio problem. Ali mogli su da vide kako ovaj mladić vrtoglavo napreduje, kao i ja, a kad ste mladi, teško je misliti ispravno i ostati nogama čvrsto na zemlji - rekla je glumica godinama kasnije.

Kako je ispričala, dobro se seća trenutka kada je slomljena sedela na stepenicama ispred svoje kuće u Londonu i kada joj je otac rekao da će sigurno ponovo moći da voli nekoga.

- To je tako grozno reći! Ne osećam se bolje. To je užasno - rekla je Mini ocu, ali ju je život demantovao.

- Bio je tako u pravu!

14 godina kasnije Mini je u intervjuu rekla da je bila mlada i da se potpuno zaljubila u Meta. Način na koji je raskinuo s njom joj je slomio srce, ali su glumci kasnije izgladili odnos, te danas, kada se priseti veze, rekla je kako bi joj je drago da su ostali u dobrim odnosima.

Prošle godine, Mini je u jednom intervjuu otkrila da je slučajno srela Meta Dejmona na plaži, nakon što su 20 godina ignorisali jedno drugo.

- Iskreno, bilo je divno videti njega, njegovu decu, njegovu suprugu, osećala sam se vrlo sredovečno, što je bilo osvešćujuće. Mislim da je u našoj vezi bilo mnogo mladalačke ludosti, bilo je neverovatno, ali je bilo i tabloida - rekla je glumica 

Iznenadno potomstvo

Inače, raskid sa Dejmonom nije najgore što joj je život priredio. Iako je danas u srećnoj vezi sa devet godina mlađim televizijskim direktorom Adisonom O'Deasom, koji ju je i verio 2020. godine, Mini je u prošlosti često bila nesrećna u ljubavi. Na sve to, dobila je i stravičnu dijagnozu da nikad neće imati dece. Ipak, život je za nju imao druge planove.

Svog sina jedinca Henrija dobila je sa 37 godina, a vesti da je trudna dočekale su je nespremnu jer je samo par dana pre toga raskinula sa dečkom Timotijem Lijem. U podkastu "The Healthy Baby Show" otkrila je da je čak prvobitne simptome trudnoće pripisala prehladi.

- Rekli su mi da ne mogu da imam decu kada sam imala 18 godina. Taj grozni doktor je ušao u ordinaciju i bukvalno je uporedio moju matericu sa začepljenim odvodom u toaletu: "Ništa tu ne prolazi. Nećete imati decu". Tako da sam mu poverovala i verovala sam u to ceo život - ispričala je slavna 52-godišnjakinja.

Glumica kaže da ju je posebno zabolelo što ju je doktor nazvao "neplodnom", jer to smatra apsurdnim terminom da se opiše žena koja ne može da ima dete.

Mini Drajver iznenada je zatrudnela.
Goffredo Crollalanza / Pacific coast news / Profimedia 

- Koliko je smešno reći im da su prazni, kao da biti jalov, znači biti mrtav. Neplodan predeo, tamo gde nema plodnosti. To je apsurdno - dodala je.

A onda - iznenađenje. Kako je opisala, prvog januara se probudila sa gripom i bila je izuzetno ogorčena na samu sebe. Preispitivala se šta radi u životu.

- Kada sam imala 37 godina, probudila sam se 1. januara sa gripom i bila sam užasno ljuta. Govorila sam sebi: "Imaš grip. Nedavno si raskinula sa nekim ko je bio fin, ali nije bio pravi. Nemaš dece, nemaš posao. Ne znaš šta ćeš sa sobom..." A onda sam saznala da sam trudna. Moja sestra mi je rekla da misli da sam trudna. Odgovorila sam joj: "Ne budi smešna. Ja ne mogu da imam decu""- objasnila je Mini.

Mini Drajver odgaja sina sa dečkom.
RSMX/starmaxinc.com / Shutterstock Editorial / Profimedia 

- Ali, ipak, ispostavilo se da jesam trudna i onda sam rekla: "Ovo je čudo". To je bilo čudo skroz naskroz. Oduvek sam volela avanture, a to je bila sjajna avantura u kasnoj fazi - zaključila je.

Glumica je proteklih godina često govorila da bi volela da ima dvoje ili troje dece, ali da ne bi želela da svoje telo ponovo izloži svemu.

- Volela bih da imam još dvoje ili troje dece, ali ne želim opet da budem trudna. Pre bih usvojila dete. Prva trudnoća me je psihički jako iscrpela i ne želim kroz to opet da prolazim. Takođe, ne želim opet da se ugojim. Nakon trudnoće trebalo mi je pet godina da se vratim u formu - rekla je svojevremeno za Daily Express.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!