U svetu slavnih biti milioner nije retkost, ali, drugačija je situacija kada je reč o milijardama. Ma koliko da je neko uspešan, retko se mogu pohvaliti oni koji na svom bankovnom računu imaju 9 nula i više. Pogotovo ako su ispod 40 godina.

Ipak, ovim mladim damama je to uspelo. Neke su bogate naslednice, druge su svoj novac stekle same, a mi vam donosimo listu 10 najmlađih milijarderki na svetu.

1. Karolin Hagen Kjos: 37 godina i 2,1 milijardi dolara

Prva na listi pripada grupi bogatih naslednica. Norveška biznismenka naslednica je Holding korporacije Canica, a živi u Švajcarskoj. Godine 2018. uspela je da se upiše kao najbogatija žena Norveške, dok je samo 4 godine ranije stavljena na čelo uprave porodične firme. Forbes je procenio da je imovina porodice Hagen Kjos u martu 2018. iznosila 2,8 milijardi dolara.

2. Lisa Draexlmaier: 30 godina, 1.7 milijardi dolara

Lisa, sa svojim ocem, kontroliše najveću kompaniju za proizvodnju auto-delova Fritz Draexlmaier. Lisa je jedini vlasnik kompanije. Njena kompanija snadbeva MBV, Audi, Cadillac, Porsche, Tesla, Maserati, i MercedesBenz. 

3. Vitni Vulf Herd: 31 godina, 1.5 milijardi dolara 

Ova žena sama je stekla ogromno bogatstvo, a to je uspela tako što osnovala dejting aplikaciju Bumble. Kada je 2014. pokrenula aplikaciju fokusiranu na žene, a u kojoj one koje traže partnera moraju da naprave prvi korak, mnogi su bili skeptični da će uspeti. Ali vizija Volf Herd – da će aplikacija zapravo osnažiti žene da donose sopstvene izbore, se obistinila.

4. Elizabet Furtvangler: 29 godina, 1.3 milijardi dolara

Elizabet je takođe osigurala svoju poziciju na listi najmlađih milijarderki. Ona je ćerka Huberta Burde, najpoznatijeg izdavačkog magnata i glumice i doktorke Marije Furtvangler. Trenutno je vlasnik 25% akcija Burda Media Group. Njen portfolio obuhvata oko 600 medijskih proizvoda u više od 24 zemlje.

Proizvodi uključuju Elle, Bunte, Focus i Harper's Bazaar. Štaviše, ona je najmlađi član uprave Burda Media Group. Na sceni je nastupala kao pevačica. Elisabeth takođe studira u Kaliforniji na Muzičkom konzervatorijumu.

5. Eva-Marija Braun Lojdike – 34 godine i 1.5 milijardi dolara

Vlasnica je 12 odstvo vodećih dobavljača zdravstvenih usluga, a B. Braun Melsungen je proizvođač medicinskih uređaja i osnovan je 1839. godine kao skromna apoteka koja prodaje biljne tretmane. Dnas su se razvili i proizvode razne artikle kao što su hiruški alati i ostali farmaceutski proizvodi. Kompanija broju više od 64.000 zaposlenih širom sveta. Ona u firmi obavlja ulogu menadžera za komunikcije.

6. Rijana: 34 godine i 1,4 milijardi dolara

Rijana je takođe na listi milijardera.
Retna/Photoshot / Avalon / Profimedia 

Slavna pevačica verovatno nije iznenadila svojom pojavom na ovoj listi s obzirom da se već godinama unazad smatra jednom od najbogatijih pevačica. Pevačica je ujedno i najmlađa žena milijarderka u Sjedinjenim Državama, prema Forbsovoj listi. Takođe, Rijana je sama napravila ogromno bogatstvo, dok je vremenom pokrenula privatni biznis.

Naime, Riri ima udeo u svojim kompanijama za donji veš, Savage x Fenty, i kozmetiku Fenty, dok su prihodi od pevanja enormni.

7. Aleksandra i Katarina Andresen: 25 i 24 godine, 1,2 milijardi dolara i 1,1 milijarda dolara

Aleksandra Andresen takođe je naslednica, a porodica joj je poverila 42 odsto investicione kompanije Ferd. Drugi udeo kompanije nasledila je njena sestra, Katarina Anderson. Godine 2016. postala je najmlađa milijarderka na svetu, a tada je imala samo 19 godina, svoje mesto na Forbsovoj listi držala je tri godine.

Sestra Aleksandre Andersen dobila je u amanet 42 odsto porodične kompanije, baš kao i Aleksandra. Kroz dvoklasnu strukturu akcija, njihov otac Johan i dalje kontroliše 70 odsto glasova i nastavlja da upravlja kompanijom.

8. Friderike Braun-Lojdike: 37 godina i 1,2 milijardi dolara

Poput rođake Eve-Marije, i ova žena poseduje 12% kompanije medicinskih uređaja B. Braun Melsungen. Rođak njene majke Ludvig Georg Braun preuzeo je kompaniju 1977. godine, kada je imala samo 24 miliona dolara godišnje prodaje – dok sada ima oko 8 milijardi dolara.

Friderike radi za B. Braun kao menadžerka kadrovskog i organizacionog razvoja.

9. Kajli Džener

kajli džener je među najmlađima na listi.
Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

I naravno, ništa bez Kajli koja je godinama na listi najbogatijih žena. Društvene mreže iskoristila je na najbolji mogući način. Najmlađa članica klana brzo je ušla u svet biznisa, kada je 2015. pokrenula "Kylie Cosmetics". Njen Instagram nalog trenutno broji preko 300 milijona pratilaca, a upravo om joj je bio odličan kanal za promociju svog brenda. Njeni setovi za usne rasprodati su u roku od nekoliko sekundi nakon objavljivanja.

kajli džener sama je stvorila milijarde.
Instagram 

Njena linija za negu kože, koja sadrži veganske, bezglutenske, bez parabena i sulfata nije toliko uspešna kao njen posao sa šminkom, ali bogatstvo koje joj donosi ne može se zanemariti. Ona ima i druge brendove kao što su "Kylie Swim" i "Kylie Baby", čija vrednost trenutno nije poznata.

Inače, nakon što je postala najmlađa milijarderka sveta, titula joj je oduzeta, te je do skoro uživala u statusu milionerke, a ne milijarderke.

10. Ana Kaspržak: 33 godine i 1 milijarda dolara

Danska jahačica zaradila je veliki novac baveći se ovim sportom, a za Dansku je nastupila na Olimpijskim igrama (2012. i 2016. godine), dok je najveći olimpijski uspeh ostvarila u ekipnoj kategoriji 2012. godine kada je završila na četvrtom mestu sa timom Danske. Osim toga, takođe je naslednica, a njena majka vlasnica je i izvršna direktorka danskog brenda cipela ECCO, dok je Ana njena desna ruka.

Bonus video:

Kajli Džener se uplašila same sebe sa licem starice tiktok/kyliejenner

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!