Lepa maneknka Ducen Kros pr enekoliko dana - 23. januara je napunila 38 godina, a na izgledu pozavidele bi joj i duplo mlađe devojke. Bila je jedna od glavnih Viktorijinih anđela i najplaćenija manekenka na svetu, a karijeru je započela nakon završetka srednje škole.

Rodom je iz holandskog grada Istermara koji ima svega 1.600 stanovnika. Nakon što je završila srednju školu, krišom je poslala svoje slike u agenciju za modele.

"Želela sam da budem učiteljica kao moja mama, ili socijalni radnik. Ali moja mama kaže da sam joj kada sam bila mala rekla: Ljudi će me prepoznati! Tako da mislim da sam oduvek sanjala da postanem model. U to vreme nismo imali modne časopise u našoj kući, pa kada sam vidla Dženifer Lopez na CD-ovima, pomislila sam: "Volela bih da imam istu frizuru i šminku". I tako sam tajno poslala svoju fotografiju agenciji u Amsterdamu, a oni su me ubrzo prebacili u Njujork", prisetila se manekenka svojih početaka,

shutterstock_163030496.jpg
Shutterstock 

Kada je Ducen otišla u Njujork 2003. godine sa manekenskim ambicijama, brzo je shvatila da nije pravi tip za taj posao. I to se ticalo ne samo susreta sa gusto naseljenom urbanom sredinom, već se ticalo i činjenice da je ona je više puta odbijana na kastingima sa objašnjenjem: "Previše lepa", što je, po svemu sudeći, trebalo da odvuče pažnju na revijama.

"Bilo je čudno. Pomislila sam: kako da se osećam zbog činjenice da sam previše privlačna?", prisetila je jednom prilikom.

"Kada sam imala 18 godina, prvi put sam pozirala poznatom fotografu Stivenu Majzelu. On je odlučio da mi je za snimanje potrebna izuzetno kratka frizura. Moja karijera je tek počinjala, nisam se usudila da mu kažem ne, iako mi je bilo teško da se rastanem sa svojom dugom kosom. Kad sam se videla sa novom ftizurom, briznula sam u plač", otkrila je manekenka za strane medije.

Ipak, ovaj potez pokazao se kao pun pogodak jer su joj uskoro sva vrata na svetskoj modnoj sceni bila otvorena.

"Moja fotografija koju je napravio Stiven Majzel našla se na naslovnici za italijanskog Vogue 2005. godine. Kada je časopis izašao, sve se promenilo. Odjednom su svi hteli da rade sa mnom. Majzel je vrsni poznavalac mode i fotografije. On mi je otvorio oči kako funkcioniše industrija. Otvorio mi je mnoga vrata", rekla je manekenka.

Ducen se tokom karijere pojavila na naslovnicama mjogih poznatih časopisa kao što su Time, Vogue, Harper's Bazaar, Numero, Seventeen, ELLE, Marie Claire, Glamour i mnogi drugi.

2014. godini bila je proglašena za drugi najplaćeniji model prema Forbsu, odmah iza Žizel Bundšen.

Za razliku od većine devojaka koje su pronalazili agenti velikih agencija poput Kejt Mos, Hajdi Klum ili Adrijane Lime, Ducen je sama poslala svoje fotografije agenciji i samostalno se izborila za svoje mesto u modnom svetu.

Ducen se 2010. godine udala za di džeja Saneri Džejmsa, a par je dobio i dvoje dece sina Filena 2011. godine i ćerku Milen rođenu 2014. godine, ali po njenoj liniji to nikada ne biste pretpostavili.

ducen se 2010 godine udala za di džeja saneri džejmsa
Shutterstock 

Za Ducen i dalje važi epitet da ima jedno od najlepših tela na svetu, a mnogi su komentarisali da bi joj na trbušnjacima pozavidela i latino diva Dženifer Lopez, koja joj je i bila podsticaj za započinjanje manekenske karijere. Kako Ducen izgleda danas, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

MCvitanovic / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Shutterstock Ducen Kros


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!