Deca poznatih neretko odrastaju zadojena luksuzom, naviknuta na bogatstvo o kojem većina "običnih smrtnika" može samo da sanja. Neki od njih maltene su po rođenju dobili nasledstva koja se uvećavaju iz dana u dan, a drugima je već upisano da će jednog dana naslediti firme i korporacije roditelja sa kojima neće morati da mrdnu prstom do kraja života.

No, ko je od njih najbogatiji? Iako je na prvoj poziciji bio princ Džordž, sada ga je prestigla jedna devojčica koja je sa neverovatnih 5 milijardi dolara postala najbogatija i najmoćnija na svetu

princ džordž dugo je bio najbogatiji.
Sarah Meyssonnier / PA Images / Profimedia 

Tako, primera radi, deca Kardašijanki "vrede" od 3 do 76 miliona dolara, u čemu prednjače Nort i Stormi, kojoj je Kajli već otvorila firmu. Nort zahvaljujući unosnim ugovorima svog oca poseduje pozamašnu sumu novca na svom bankovnom računu - čak 60.000 dolara. Ali čak i ona može da sanja o milijardama devojčice koja je broj jedan.

nort vest je najbogatija od dece kardašijanki.
Profimedia 

Inače, u samom vrhu su i deca Salme Hajek čiji je muž direktor Kering kompanije u čijem su vlasništvu Balenciaga, Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Alexander McQueen i Brioni.

Valentina, ćerka Salme Hajek na listi je najbogatijih.
Valerie MACON / AFP / Profimedia 

Ne smemo zaboraviti ni Blu Ajvi, ćerku Bijonse i Džej Zija čije se bogatstvo procenjuje na vrtoglavih 80 miliona dolara.

Blu Ajvi je među najbogatijom decom sveta.
London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ipak, neka deca su sami tvorci svog bogatstva poput JoJo Siwe koja je učestvovala u rijalitiju "Dance Moms", da bi potom postala svetska senzacija i do 17. godine izgradila bogatstvo od "samo" 12 miliona dolara. Danas je "teška" 20 miliona dolara, a njeni projekti donose joj ogromne količine novca.

No, i dalje vam nismo otkrili ko je to najbogatiji na listi, a odgovor je jednostavan - princeza Šarlot. Dok je Džordž "vredan" oko 4 milijarde, Šarlot će imati 5 milijardi doalra, s obzirom na njen položaj u kraljevskoj obitelji, a možda čak i zbog činjenice da je jedina ćerka u liniji za nasleđe.

princeza šarlot je najbogatija na svetu.
WPA-Pool / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Svakako, na početku 2023. godine čini se da ona i dalje vodi, a da naslednici kraljevske porodice ubedljivo dominiraju. Ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da će njena finansijska situacija postajati sve bolja sa godinama, posebno ako razvije neki svoj biznis, onda možemo očekivati da će još duge imati lidersku poziciju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!