Tatjana Patic, supermodel koja je bila član slavne petorke sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Lindom Evanđelistom i Kristi Tarlington, umrla je u 56. godini. Proglašena je za najlepšu na svetu, a pored titule najboljeg supermodela, dobila je i titulu najmisterioznijeg modela nakon što se povukla iz javnosti.

Tatjana je preminula posle borbe sa rakom dojke u sredu ujutru u Santa Barbari, potvrdio je njen agent.

Naziv misteriozna manekenka nastao je nakon njene odluke da se povuče iz javnog života i posveti mirnom, porodičnom životu jer je prezirala dane svoje najveće slave. To je potvrdila i odluka kada nije htela da učestvuje u dokumentarnom filmu o slavi i uspehu supermodela, a ostatak 'slavne petorke' tada je to učinio.

Rođena je u Nemačkoj, odrasla u Švedskoj i počela da se bavi manekenstvom sa 17 godina. Pojavila se na više od 200 naslovnica najprestižnijih časopisa. Kao jedna od "velike petorke" pojavila se i u kultnom sportu "Freedom" Džordža Majkla, zajedno sa ostale četiri lepotice, a sarađivala je sa najvećim imenima modne scene kao što su Vivijen Vestvud, Karl Lagerfeld, Valentino, Chanel, Versace i drugi.

Njena nedavna pojavljivanja u Vogueu bila su porodična. Manekenka se ponovo ujedinila sa svojim vršnjakinjama za 'Good Jeans', priču o supermodelima u džinsu koju je snimila Eni Libovic. Lindberg je 2012. uhvatio Patic i njenog sina Džonas u pastoralnoj idili kod kuće na njihovom ranču u dolini Santa Inez.

Tatjana je početkom 90-ih prebacila fokus na glumu, ali to nije dugo potrajalo, nakon čega se ozbiljno posvetila ekološkim aktivizmom. Naime, ona je u Malibuu kupila farmu davne 1989, a i do kraja svog života tamo je živela okružena životinjama i bavila se ekološkom proizvodnjom hrane.

Bila je mnogo posvećena odgajanju sina Džonasa koji nosi njeno prezime, a o njenom ljubavnom životu ne zna se ništa osim da je od 2003. do 2009. bila u braku sa Džejsonom Džonsonom.

"Nisam želela da dam sina dadilji. Tako sam izabrala. Svi imamo različite prioritete, a ovo je bio moj. Nisam želela da budem u avionu svaki dan", rekla je bivša manekenka pre nekoliko godina.

U 2019. majka i sin su se ponovo pojavili u portfoliju Tine Barney. Govoreći o svom sinu prošle godine, rekla je: „Džonas je moj izvor sreće.“

Tatjana je tokom poslednjih nekoliko godina uradila nekoliko modnih projekata i reklama, ali je iste birala vrlo pažljivo i jedva se mogu nabrojati na prste obe ruke.

Preminula manekenka Tatjana Patic sa sinom Džonasom.
Frederic Kern / imago stock&people / Profimedia 

"Bilo je glamuroznih trenutaka, ali bilo je i jako naporno. Loši delovi tog posla su česta putovanja i stalni umor. Uvek sam mislila da manekenstvo nisam ja - to je samo posao. Nije me to definisalo", rekla je ona svojevremeno.

Više Tatjaninih fotografja pogledajte u našoj galeriji u nastavku teksta:

Youtube Pogledajte kako je izgledala slavna manekenka koja je preminula u 57. godini od raka dojke.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!