U svojoj dugo očekivanoj autobiografiji Spare, princ Hari opisuje kako ga je tuga zbog smrti majke, Dajane, princeze od Velsa, navela da potraži pomoć od žene koja je „tvrdila da ima 'moć'” i da može da priča sa pokojnicima, piše The Guardian.

Hari piše o svojoj majci i svojoj tuzi kroz svoju knjigu, u jednom trenutku opisujući ponovljene vožnje kroz tunel u Parizu u kojima je ona umrla, u pokušaju da razume šta se dogodilo.

Nova knjiga princa Harija.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Odgovor je potražio kod žene koja, kako sama tvrdi, ima moć da priča sa mrtvima.

"Onog trenutka kada smo seli zajedno, osetio sam energiju oko nje", naveo je princ. Dodao je i da mu je žena rekla da i ona oseća energiju oko njega i rekla:

"Tvoja majka je sa tobom."

"Znam. To sam osetio u poslednje vreme", odgovorio je Hari.

Žena mu je, kako piše, rekla da je njegova majka sa njim "trenutno". Hari dodaje i da mu se vrat zagrejao i oči su mu zasuzile nakon ovih reči.

Princ Hari o majci i njenoj smrti
NETFLIX / Planet / Profimedia 

"Ti živiš životom koji ona nije mogla", otkrio je Hari da mu je žena rekla.

"Vi živite život koji je ona želela za vas", dodala je ona.

Podsetimo, Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine, kada je Hari imao 12 godina. U trenutku kada su mu rekli da mu je majka poginula bio je u zamku Balmoral na severoistoku Škotske. Priznao je da je tada razmišljao da je njegova majka sve prevarila.

Princeza Dajana poginula u tunelu.
Agence / Bestimage / Profimedia 

"Njen život je bio užasan. Bila je zlostavljana, ucenjivana i mnogo puta su je slagali. Tako da je lažirala svoju smrt i pobegla. Savršena diverzija", napisao je Hari.

Posle godinu dana veze odveo je svoju sadašnju suprugu, tada devojku, Megan Markl na grob princeze Dajane, a u knjizi je napisao da je bio siguran da je njegova majka lažirala smrt u pariskom tunelu i da je pobegla.

princ vilijam i princ hari na sahrani svoje majke.
Photoshot / Avalon / Profimedia 

Kada je shvatio da je zaista poginula bilo mu je jako teško da prihvati istinu. Dugo vremena posle smrti majke ubeđivao je sebe da je živa i da se negde sakrila. Vojvoda od Saseksa se prisetio da su njemu i bratu zabranili da gledaju televiziju kako ne bi videli izveštaje i vesti o smrti majke.

Prince Hari u memoarima "Spare" pisao je o sukobu Kejt Midlton i Megan Markl, kako ga je fizički napao brat Vilijam, ko je devojka sa kojom je izgubio nevinost, ali i o glasinama da nije sin kralja Čarlsa.

Princ Hari o glasinama da nije sin kralja Čarlsa.
Photoshot / Avalon / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!