Ukoliko ste ikada bili fanovi kultne serije "Sons of Anarchy" ili pak čuvenog filma " Aliens vs. Predator: Requiem" sigurni smo da se sećate slavnog glumca Džonija Luisa koji je igrao jednog od glavnih likova. Talentovanom momku predviđali su blistavu karijeru, ali teško da je iko mogao i da zamisli u šta će se njegov život pretvoriti samo par godina kasnije.

Džoni Luis je bio jedan od omiljenih glumaca.
Celebrity Photo / Avalon / Profimedia 

Za tragediju koja se lako mogla izbeći da su oko njega bili pravi ljudi, kako se tada pisalo, okrivljena je i ozloglašena Sajentološka crkva u kojoj je i dan-danas veliki broj slavnih imena Holivuda.

Naime, te 2012. godine Luis je provalio u kuću 81-godišnje Ketrin Dejvid, opljačkao je, a potom je ubio, kao i njenu mačku. Tokom bega je skočio sa bega, i umro nešto kasnije od posledica povrede mozga koju je pretrpeo tom prilikom. 

Inače, telo starice i njene mačke pronađeno je u užasnom stanju, krvnički izubijano, što nije iznenadilo one koji su poznavali Luisa. 

Iako se sumnjalo da je glumac bio pod dejstvom nedozvoljenih supstanci, obdukcioni nalaz pokazao je da je bio "čist" u vreme kada se tragedija odigrala. 

Kako se kasnije pričalo, sve to što se desilo posledica je nenormalnog odrastanja u raljama bizarnog kulta u kojem su bili i njegovi roditelji. Kao dečak je radio pri crkvenoj grupi za rehabilitaciju od droga, ali umesto da ga to odgurne od narkotika i alkohola, učinilo je potpuno suprotno. 

Nije bila tajna da je Džoni imao problema sa određenim stvarima sa kojima se bavio. Ipak, niko nije mogao da očekuje da će se njegov život završiti tako tragično. Kreator serije "Sons of Anarchy" Kurt Sater svojevremeno je izjavio da je šokiran onim što se desilo, ali da mu je "duboko žao što je nevin život morao da bude bačen na tako destruktivnu stazu". Glumica Šenon Vudvord je tada na Tviteru napisala da je njen bivši kolega Luis bio "veoma, veoma bolestan" i da su "njegovi postupci bili odvratan rezultat toga. Nije bio ko je bio".

Istina je da je i pre toga Luis imao dužu istoriju sukoba sa zakonom koji su bili učestali poslednjih meseci pre ubistva, što je Sajentološka crkva na sve načine pokušavala da sakrije. Tako je par meseci pre ubistva uhapšen zbog navodnog prebijanja žene, a kasnije je optužen za još jedan napad i prebijanje. Ponovo je uhapšen 18. februara zbog pokušaja provale u tuđi stambeni prostor i na kraju je poslat u zatvor 12. aprila nakon poslednjeg hapšenja. On je 8. avgusta povukao svoje izjašnjavanje o nevinosti i rekao da ne osporava ni po jednoj tački krivično dela napada, te mu je određena kazna zatvora u okružnom zatvoru. Džonijev advokat je rekao za E! News da je njegov klijent patio od "psihoze" i da je "očigledno, to je omelo njegov sud".

Na Džonija je uticala i mučna borba za starateljstvo nad ćerkom, a koju mu je njegova bivša branila da viđa iz straha od uticaja Sajentologa. 

Nakon svega su mnogi mišljenja da da Sajentološka crkva nije skrivala sve zločine Luisa, glumac bi možda blagovremeno dobio pomoć i ne bi preminuo. Nažalost, to nikada nećemo saznati, a ozloglašeni kult, kao i obično, "prao" se od svega.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!