Deni Masterson kojeg je publika najviše upamtila po ulozi Stivena Hajda u hit seriji "Vesele sedamdesete", pojavio se na sudu kako bi pokušao da dokaže svoju nevinost u slučaju silovanja 3 žene koje su zajedno sa njim bile u ozloglašenoj Sajentološkoj crkvi.

Naime, on je još 2020. optužen da je u odvojenim incidentima se*sualno napastvovao tri žene između 2001. i 2003. godine u njegovoj kući na Holivud Hilsu. Tada je ostao na slobodi uz kauciju od 3,3 miliona dolara. Masterson se tada izjasnio kao nevin, i istakao da su odnosi bili sa pristankom, što je potvrdio njegov advokat nakon hapšenja. 

Deni masterson uslikan je pre suđenja za silovanje.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Uvereni smo da će biti oslobođen kada svi dokazi konačno izađu na videlo i svedoci budu imali priliku da svedoče", rekao je advokat. 

Inače, suđenje je optočelo još 18. oktobra, nedelju dana nakon izbora porote. Od njih 225 ostalo je 12, što uključuje i zmenike, nakon  voir dire koji je sadržao i pitanja na konto kojih bi se procenila upoznatost potencijalnih porotnika sa sajentologijom.

Šta je voir dire?

Tokom voir dire, i tužilaštvo i branilac će nastojati da eliminišu porotnike koji pokazuju pristrasnost koja bi mogla da utiče na slučaj. Primera radi, ukoliko ste suočeni sa optužbama za posedovanje narkotika, tužilaštvu ide na ruku da se postave porotnici koji su stariji i veoma konzervativni, jer je manje verovatno da će ta grupa biti saosećajna sa vašom situacijom. U međuvremenu, vaš advokat može tražiti da se izaberu mlađi, liberalniji porotnici koji će verovatno smatrati da je upotreba droga manji problem.

Masterson je od 2011. godine u braku sa Bižu Filips, i i dalje je aktivni član Sajentološke crkve, dok su žrtve sada bivši članovi. Međutim, u trenutku silovanja, bile su članovi i tvrde da je crkva aktivno radila na tome da slučaj ne dođe do policije.

Sve tri žrtve priznale su da u početku nisu bile spremne da odu u policiju upravo zbog pritiska sajentologa, a jedna tužiteljka je rekla da je dobila instrukcije da ne koristi reč "silovanje" kada je rekla sajentološkim zvaničnicima o navodnom napadu.

Druga je svedočila da je crkveni advokat došao u njenu kuću i upozorio je da će biti isključena iz "vere" ako prijavi Mastersona vlastima. Portparol sajentološke crkve Karin Pouv negirala je da postoji bilo kakva politika koja bi odvratila članove od prijavljivanja zločina organima za sprovođenje zakona, rekavši za LA Times:

- Politika Crkve izričito zahteva od sajentologa da se pridržavaju svih zakona zemlje, uključujući prijavljivanje zločina. Ovo je očigledno jasno u dokumentima za koje razumemo da su stavljeni pred Sud — i mnoge druge.

Elvisova ćerka ipak nije svedočila

Inače, polemisalo se i da bi Liza Mari Prisli, Elvisova ćerka mogla biti jedna od svedoka, ali se od toga odustalo. Naime, prva žrtva koja se pojavila pod imenom Džen B, rekla je da je Prisli jedna od onih kojima se poverila o navodnom silovanju. Međutim, tužiocu je zabranjeno da ispituje Prislijevu, s obzirom da su se pojavili navodi da ju je upravo crkva angažovala kako bi ubedila žrtvu da ne ide u policiju. 

Lisa Mari Prisli je trebalo da svedoči na suđenju.
4CRNS, WCP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Prisli je navodno rekla tužiocima prošle nedelje, u skladu sa rokom, da ne može sa sigurnošću da kaže da li je crkva od nje tražila da "izgladi stvari" sa Džen i Mastersonom.

Druga žrtva

Druga žrtva je izjavila da se osećala kao "krpena lutka" tokom navodnog silovanja 2003. Kako kaže, pozvana je u kuću glumca krajem 2003. godine, gde je popila čašu vina slatkog ukusa, a Masterson je zahtevao da se skine i uđe u đakuzi. Veoma brzo se osećala "teško", a onda je zvezda hit serije počeo da je ljubi. 

- Nisam želela ništa od onoga što se dešavalo, svedoči ona.

- Počela sam da mu govorim: 'Ne možemo da imamo se*s, Deni. Ne možemo da imamo se*s'.

Nakon toga se ispovraćala i ostala da leži na pločicama, a glumac ju je odveo u kupatilo gde su imali intimni odnos. Komentarisao je da je "sva povraćka je*eno odvratna" i da ju je zato odvukao pod tuš. U jednom trenutku se onesvestila, a glumac ju je odneo u krevet u spavaću sobu. Kada se probudila osetila ga je u sebi, i, iako se opirala, prevrnuo ju na krevet, i počeo da je zlostavlja otpozadi, zbog čega je umalo povratila i kako kaže, osetila se "kao krpena lutka, koja nije u potpunosti zadužena za svoje sposobnosti".

Pokušala je da stavi jastuk između njih, a masterson joj ga je istrgao iz ruku i stavio preko lica zbog čega se ponovo onesvestila. Nakon svega je bila zabrinuta zbog Mastersonovog položaja u crkvi, te je na sve načine pokušavala da se otrgne misli o silovanju. Nazvala je glumca nedelju dana kasnije i rekla joj se sviđa, na šta joj je dogovorio da je zauzet i posle svega čuli su se još nekoliko puta.

Advokat brani glumca činjenicom da je loš ljubavnik

Avokat Mastersona je ispitivao žrtvu o njihovoj intimi, pokušavajući da dozna kakav je prema njoj bio glumac.

- Rekla bih da to nije bilo ljubavno, bilo je veoma grubo i silovito, odgovorila je, "i nije razumeo da žena treba da bude spremna, a ne samo da skoči na nekoga i uradi to na svoj način".

Nakon tog odgovora advokat je sugerisao da je Masterson možda samo "zaista loš ljubavnik", nasuprot toga da je okrutna osoba.

3. žrtva je Mastersonova bivša devojka

Treća žertva slavnog glumca (Džejn Do 3) svedočila je prvi put 24. oktobra ove godine i istakla da su ona i Masterson izlazili više od 4 godine, počev od 1997. On ju je jednom prilikom probudio pokušavajući da ima odnose sa njom. 

- Rekla sam mu da ne želim da imam odnose, a on nije hteo da prestane, rekla je ona. Stisnuo ju je za ruke, nastavila je, učinivši da se oseća "zarobljenom... "Vrištala sam na njega da siđe sa mene."

Kada ga je povukla za kosu, što je bilo protivno njegovom pravilu da mu ne dodiruje lice ili kosu, udario ju je po levoj strani lica, rekao je svedok, a zatim je pljunuo i nazvao je "belim đubretom".

Otprilike godinu dana nakon završetka njihove šestogodišnje veze, Kristina je rekla:

- Postao je veoma agresivan se**ualno... Sećam se da sam se vratio iz Pariza [1998.] i bila sam zaista umorna, umorna i bolesna, a on je želeo da ima odnose a ja nisam. I to je rezultiralo tučom gde me je vukao za kosu po podu. Nazvao me debelom i drugim uvredama. To je prvo čega se sećam".

Bez obzira da li je htela da ima odnose kada je on to želeo ili ne, nastavila je, "najčešće bih dozvolila da se to desi. Došlo bi do tačke u kojoj bi me ignorisao dan ili dva, ako bih napravila problem, rekla je ona i dodala da ako mu se ne izvini, ne bi ni imali komunikaciju.

Inače, Džejn Do 3 je u Sajentološku crkvu ušla na glumčevo insistiranje, što je dovelo do toga da isključi porodicu i prijatelje iz svog života. 

Kada je crkvenom "službeniku za etiku" krajem 2003. prijavila da ju je silovao njen tadašnji bivši dečko, izvršni odgovor je bio da joj se kaže da ne koristi reč "silovanje".

- Objasnila mi je da ne možete silovati nekoga sa kim ste u vezi, rekla je svedokinja. Štaviše, rekla je da joj je policajac rekao "da je učinila nešto da ga dovede u to stanje".

Inače, Kristina se tog decembra 2003. godine probudila u bolovima i sa krvarenjem, iako je veče pre toga izašla sa Mastersonom u jedan restoran u Los Anđelesu. 

- Kada sam se prvi put probudila, osećala sam se veoma zbunjeno i primetila sam da me celo telo boli. Primetila sam da sam povređena...u donjem delu. Sve je bilo crveno. Nije bilo normalno. Pocepano je i malo je krvarilo. Mnogo me je bolelo. Nisam mogla da sednem, bolelo me je kada idem u toalet. Pitala je Mastersona šta se dogodilo, na šta se on samo "nasmejao i rekao joj da je imao odnose sa njom". 

- Pitala sam ga da li sam bila u nesvesti sve vreme i on je rekao da. To mi je slomilo srce jer sam mu zaista verovala.

Epilog suđenja se još uvek čeka, a presuda još nije doneta.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!