Novogodišnji i božićni praznici gotovo su nezamislivi bez kultnih filmova koji nam, ma koliko ih puta gledali, ne mogu dosaditi. Počev od "Grinča", preko "Sam u kući", pa sve do nezaobilaznog "Harija Potera", filmski klasici gotovo da su must have na repertoaru. A kada smo kod Harija Potera, malo ko je mogao kultne filmove da gleda bez makar malo gorčine u ustima s obzirom da je pre samo nekoliko meseci preminuo jedan od najupečatljivijih likova - Hagrid, odnosno Robi Koltrejn.

Nažalost, on nije jedini koji je preminio iz ekipe omiljene franšize. Preminuli su i Alen Rikman, odnosno Snejp, Ričard Grifits koji je igrao Harijevog ujaka, Ričard Haris - Dambldor, Vern Trojer, odnosno goblin upravnik banke, Robert Hardi - profesor Kornelijus Fadž, ali i lepa Helen Mekrori koja je igrala Narcisu Malfoj

Upravo je njena smrt 2021. ponovo postala tema svih medija krajem prošle godine kada se saznalo da je njen suprug takođe glumac Damian Luis, manje od godinu dana nakon što je preminula našao novu devojku.

Damian je bio poznat po brojnim ostvarnejima, pre svega po seriji "Homeland" koja ga je vinula u zvezde. Ipak, 2021. godine glumac je bio tema javnosti nakon što je Helen preminula nakon duge borbe sa rakom dojke. Par je tokom 14-godišnjeg braka dobio dvoje dece - sin od 15 i ćerku od 14 godina. 

Interesantno je da se par upoznao u pozorištu davne 2003. godine kada su glumili zabranjene ljubavnike u predstavi "Five Gold Rings".

"Zasmejavao me je i još uvek to radi", rekla je tada MekKrori na pitanje čime ju je osvojio. Par se venčao 2007. u prisustvu najužeg kruga porodice i prijatelja, odnosno 11 ljudi.

"Imala sam medeni mesec. Trajao je jedno veče. Bilo je kratko, ali jako lepo", ispričala je Helen koja je tada bila jedna od najtraženijih glumica.

Nažalost, njihova ljubav je prekinuta 16. aprila 2021. godine, a Damian se dva dana kasnije oglasio dirljivom posvetom u kojoj je istakao da svet nikada nije upoznao nekoga ko je toliko uživao u životu. Nazvao je pokojnu suprugu neustrašivom, duhovitom, znatiželjnom, talentovanom i lepom.

"Prerano je napustila našu decu, ali su ona spremna za život. Podsticala nas je da budemo hrabri i da se ne plašimo. Kao što je deci više puta govorila, 'Ne budite tužni'. Njena velikodušnost se svodila na ohrabrivanje nas troje da živimo. Živite punim plućima, iskoristite prilike, imajte avanture. U poslednjim mesecima svog života sijala je jače nego što možete zamisliti da sija najsjajnija zvezda", napisao je Luis.

Helen Mekrori lavovski se borila za život.
Rich Gold / Alamy / Alamy / Profimedia 

Glumac je takođe dodao da mu je Helen rekla da "ljubav nije posesivna", te da bi želela da on bude srećan i kada nje ne bude.

"Želim da imaš devojke, puno njih, svi morate ponovo da volite, ljubav nije posesivna", rekla mu je.

Damian Luis kaže da mu je žena dala "blagoslov" da nastavi dalje.
Shutterstock 

Međutim, čini se da je Luisu bilo potrebno godinu dana da se vrati u "sedlo" i izađe međ' žene. Njega su paparaci u avgustu i septembru  uslikali sa novom devojkom - 43-godišnjom pevačicom Alison Moshart. Ona je poznata po svojim rok bendovima "The Kills" i "The Dead Weather".

Damian Luis ne odvaja se od nove devojke.
BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Glumac deluje veoma srećno kraj nove izabranice, međutim, ljudima je očigledno to što već ima novu devojku koju je predstavio javnosti malo prebrzo.

"Žena mu se još nije ni pošteno ohladila u grobu, a on već šeta novu devojku", "Jeste mu rekla da nađe novu, ali ne mora da preteruje", "Prošlo je tek godinu dana. Jeste da neće ostati sam doveka, ali je zbog dece trebalo malo da sačeka. U osetljivom su dobu", "On je nju tek sada pokazao, a ko zna kad su se smuvali. Znači, nije sačekao ni godinu dana da se baci u "lov""... samo je delić onoga što je moglo pročitati na mrežama.

Damian Luis ne objavljuje slike sa devojkom.
Bob Grey / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Nakon brutalnih kritika par se primirio, i nije toliko izlazio u javnost, te su se nakon toga retko mogli videti zajedno, iako su, prema pisanjima stranih medija još uvek zajedno. Mnogi i dalje ne mogu da mu oproste što je tako brzo nastavio dalje, ali glumac se nije oglašavao povodom kritika.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!